ΕΔΩ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ! ΕΔΩ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ !ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας

κτηνοτροφοιΟι κτηνοτρόφοι στην χώρα μας δυστυχώς εδώ και πολλά  χρόνια βρίσκονται στο περιθώριο χωρίς κανείς να ενδιαφέρετε για την πορεία τους και χωρίς κανείς να ασχολείται με την επιβίωση της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα.

Ενώ η κτηνοτροφία είναι ένα επάγγελμα που τροφοδοτεί τουλάχιστον άλλα 15 επαγγέλματα και φυσικά προσφέρει και στην τροφοδότηση του καταναλωτή αλλά και στην εθνική οικονομία, η επίσημη πολιτεία ποτέ δεν ασχολήθηκε μαζί της σοβαρά, αφήνοντας  τα προβλήματα του κλάδου  χρόνο με τον χρόνο να συσσωρεύονται και να οδηγούν τους παραγωγούς στην απελπισία και τέλος στην αποχώρηση από το επάγγελμα αυτό.

Πάντα τα πράγματα για τους κτηνοτρόφους ήταν δύσκολα. Τίποτα δεν κυλούσε εύκολα και τα αυτονόητα  ακόμη, γινόταν αγώνας δρόμου για να τα κατακτήσουμε.

Σήμερα όμως έχουμε φτάσει σε σημείο που δεν παίρνει άλλο! Τα λόγια έχουν χάσει την αξία τους. Έχουμε κουραστεί από υποσχέσεις και λόγια που εν τέλει είναι χάσιμο χρόνου και παράταση της απελπισία μας που τελειωμό δεν έχει.

Σας  ερωτούμε τι σκοπό έχετε, θέλετε να μας τελειώσετε;  Θέλετε να μην υπάρχει κτηνοτροφία στην Ελλάδα; Γιατί τα έργα σας αυτό δείχνουν μέχρι σήμερα.

Δεν καταλαβαίνετε ότι έχουμε φτάσει στο τέλος που ποιο τέλος δεν έχει!

Το κράτος δεν μας πληρώνει, υπάρχουν απίστευτες καθυστερήσεις  και τραγικά λάθη των συστημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ που μας στερούν των πληρωμών και δημιουργούν προβλήματα και για τις μελλοντικές πληρωμές, ενώ αντίθετα ότι εμείς χρωστούμε στο κράτος  μας το αρπάζει με όποιο τρόπο μπορεί.

Οι επιδοτήσεις αποτελούν μια βοήθεια για τον παραγωγό και φυσικά έχουν και κάποιες συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα πρέπει να δίνονται.

Πείτε μας λοιπόν, γιατί στην Ελλάδα  το αυτονόητο ακούγετε ως επιστημονική φαντασία και για να επιτευχθεί ,θα πρέπει να φτάνουμε κάθε φορά σε κατάσταση πολέμου. Ποιος λοιπόν παίρνει αυτές τις αποφάσεις; Ποιος θα αναλάβει τώρα το ολοκαύτωμα της κτηνοτροφίας;

Η  Ευρώπη ή εσείς που κυβερνάται αυτή την χώρα;

Έχετε πάρει χαμπάρι ότι η Αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής έχει εκτροχιαστεί; Εδώ και κάποια χρόνια σας επισημαίνουμε τους κινδύνους που έρχονται και η πολιτεία κωφεύει και κοροϊδεύει έτσι απλά και απροκάλυπτα,

βάζοντας τεχνοκράτες σε θέσεις κλειδιά για αποφάσεις που αφορούν την ίδια μας την ζωή που είναι το επάγγελμά μας. Η κτηνοτροφία δεν είναι ένα απλό επάγγελμα είναι λειτούργημα . Δεν εννοείτε να παίρνετε αποφάσεις για την κτηνοτροφία σε οποιοδήποτε επίπεδο χωρίς να υπάρχει ανάμεσα στους επιστήμονες και κάποιος πραγματικός παραγωγός μόνο έτσι θα έχετε τις απαντήσεις που πραγματικά θα σώσουν και θα δώσουν λύσεις ή το καταλαβαίνετε ή πορεύεστε με τους τεχνοκράτες με τα γνωστά αποτελέσματα που έχουμε μέχρι σήμερα.

Πότε αυτοί οι τεχνοκράτες και οι Ευρωβουλευτές που υποτίθεται  είναι η δουλειά τους έκαναν μια πρόταση για την διάσωση και αναβάθμιση  της Ελληνικής κτηνοτροφίας, πότε έκαναν μια ένσταση στην Ευρωβουλή όταν οι αποφάσεις που έπαιρναν οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ήταν σκέτη καταδίκη για τον κτηνοτροφικό κλάδο στην χώρα μας(Ξεπούλημα της ΦΕΤΑΣ)και όχι μόνο . Η απάντηση είναι ΠΟΤΕ!    Ή ακόμη πότε καθυστέρησε να μπει στους λογαριασμούς τους ο μισθός τους έστω και για λίγες μέρες έτσι για να νοιώσουν τι θα πει ανασφάλεια και αγωνία;

Αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο υπάρχουν  όλοι αυτοί  και  χρυσοπληρώνονται και μάλιστα όταν μας κάνουν την τιμή να μας επισκεφτούν εδώ στην Ελλάδα ,γιατί ως επισκέπτες έρχονται τους τραπεζώνουμε με τα εκλεκτότερα αμνοερίφια. Αυτό και αν αποτελεί σκέτη ειρωνεία!

Το ίδιο το κράτος μας έκλεψε εν μια νυκτί τα βοσκοτόπια και  μας  τελείωσε.

Χωρίς δικαιολογίες, χωρίς ειδοποίηση, χωρίς τροπή και τσίπα!

Ρωτούμε λοιπόν; Πως θα πορευτούμε από δω και μπρος χωρίς επιλέξεις εκτάσεις για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων μας .Τι θα γίνει με την κτηνοτροφία την ορεινή την πεδινή την βιολογική τις σπάνιες φυλές;  Σας νοιάζει καθόλου ή θα μας κατατάξετε και εμάς στα θύματα της κρίσης.

Όχι κύριοι εμείς δεν είμαστε θύματα της κρίσης, εμείς είμαστε θύματα της αφερέγγυας και αναξιόπιστης  πολιτείας που έχει τα μάτια και τα αυτιά της κλειστά και ξεπουλάει τον ελληνικό πλούτο έναντι πινακίου φακής, αδιαφορώντας για το τι μέλλει γενέσθαι. Τόση αδιαφορία, τόση αμορφωσιά, τόση προδοσία.

Την χρονιά που πέρασε έγινε μια τεράστια καταστροφή με τα κρούσματα του καταρροϊκού πυρετού. Η απώλεια του ζωικού κεφαλαίου που παρουσιάζουν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες αποτελεί πλημμέλημα , ενώ η πραγματικότητα είναι κακούργημα. Η Ομοσπονδία κτηνοτρόφων φώναζε  πολύ καιρό πριν ότι το κακό θα χτυπήσει την πόρτα μας. Εμείς όμως τα είπαμε, εμείς τα ακούσαμε. Αποτέλεσμα εκατοντάδες χαμένα αμνοερίφια  και τεράστια απώλεια στην παραγωγή γάλακτος. Δεν ίδρωσε όμως κανένα αυτί! Χιλιάδες κτηνοτροφικές οικογένειες σε απόγνωση.

Συνεχίζουμε να φωνάζουμε από το χειμώνα που τα κρούσματα σταμάτησαν να μας βοηθήσετε  με την εισαγωγή του εμβολίου για να μπορέσουμε να σώσουμε ότι έχει απομείνει. Ακόμη όμως τίποτα και η Άνοιξη μπήκε. Αναλογίζετε κανείς τι θα γίνει αν αρχίσουν πάλι τα κρούσματα; Δεν θα υπάρξει ζωντανό ούτε για δείγμα.

Αυτή την ύστατη στιγμή του ολοκαυτώματος της κτηνοτροφίας ακούστε μας για μια φορά. Έχουμε προτάσεις και λύσεις για όλα τα θέματα. Αρκεί να υπάρξει η πολιτική βούληση να μας ακούσετε για την σωτηρία της κτηνοτροφίας.

Τέλος για να μην αφήσουμε κάποιο υπονοούμενο για την νέα κυβέρνηση που έχει αναλάβει την όλη αυτή κατάσταση που ζει η χώρα μας τους δύο τελευταίους μήνες έχουμε να πούμε τα εξής:

Κύριοι της νέας κυβέρνησης δεν δικαιολογήστε να αδρανείτε από τα καθήκοντά σας, διότι πριν από λίγο καιρό που βρισκόσασταν στην αντιπολίτευση ήσασταν στο πλευρό μας σε όλες τις συνελεύσεις και μάλιστα γνωρίζατε τόσο καλά τα προβλήματά μας, που αν εμείς κάναμε πέντε προτάσεις εσείς είχατε εμβαθύνει τόσο στην μελέτη των προβλημάτων της κτηνοτροφίας που κάνατε δέκα.

Αλήθεια που είστε τώρα;  Τι σας συμβαίνει; Φορέσατε και εσείς το κοστούμι της εξουσίας και γίνατε αόρατοι; Πόσο εύκολα μπορείτε να ξεχνάτε τους αγώνες που κάνατε ως αντιπολίτευση για το γάλα για την Φέτα για τις πληρωμές και την τακτοποίηση των βοσκοτόπων συνάμα με την τιμωρία των υπευθύνων που μας έφεραν σ αυτή την θέση.

Αν κάτι σας αγγίζει  από αυτή την επιστολή ξεκινήστε τώρα να ταχτοποιείτε  τις εκκρεμότητες  γιατί δεν θα υπάρξει δικαιολογία όταν πεθάνει η κτηνοτροφία. Τότε όλοι θα μοιραστούν τις ευθύνες  που τους  αναλογούν. Η τύχη της Ελληνικής κτηνοτροφίας είναι στα χέρια σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ