ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ

αλληλεγγΈνας μαραθώνιος διαφορετικός από αυτούς που έχουμε συνηθίσει πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στα Δημοτικά Σχολεία της Λάρισας με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων (όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Συσσίτιο) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Κατόπιν  εξασφαλίσεως σχετικής έγκρισης από τη Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων διεξάγεται ένας «Μαθητικός Μαραθώνιος Προσφοράς» στα σχολεία της πόλης μας.

Ο «Μαθητικός Μαραθώνιος Προσφοράς» αποσκοπεί στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και στην παρότρυνση των μαθητών  με βασικό στόχο την κοινωνική προσφορά προς τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.

Για την υλοποίηση της ενέργειας αυτής έχουν δημιουργηθεί και στελεχωθεί  ομάδες που απαρτίζονται από εξειδικευμένο προσωπικό από διάφορες Κοινωνικές Δομές του Δήμου Λαρισαίων, οι οποίοι  εκπαιδεύτηκαν με στόχο την αποτελεσματικότερη έκβαση  της εν λόγω  δράσης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Μαραθωνίου βασικές παράμετροι αποτελούν οι εξής:

  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελών των συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων της Λάρισας, και συγκεκριμένα των Δημοτικών Σχολείων για τις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου μας (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Συσσίτιο κλπ).
  • Ενημέρωση Συλλόγου Διδασκόντων για τον «Μαθητικό Μαραθώνιο Προσφοράς».
  • Περιγραφή της υπάρχουσας Κοινωνικοοικονομικής κατάστασης με τρόπο κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 6-12 χρονών. Για την ευκολότερη κατανόηση θα γίνει παρουσίαση POWERPOINT που θα προβληθεί στους μαθητές
  • Ανάδειξη της αξίας της προσφοράς
  • Έμφαση στην σημασία του εθελοντισμού

 

Μετά το πέρας κάθε παρουσίασης από κάθε σχολείο θα ζητείται ένα συγκεκριμένο προϊόν ώστε συνολικά να καλυφθούν οι ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Συσσιτίου του Δήμου Λαρισαίων, ενώ στο τέλος της διαδικασίας θα δοθούν τιμητικοί έπαινοι σε όλα τα σχολεία, σε μία κεντρική εκδήλωση, για την κινητοποίηση και την προσφορά τους προς τους απόρους συμπολίτες μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ