ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΜΠΩΝ Η ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ

Ομιλία στην Αγιά πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Άννα Βαγενά μαζί με τον υπεύθυνο του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκο Παπαδόπουλο. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η τρέχουσα πολιτική κατάσταση, οι δύο δύσκολοι μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και η ατζέντα της διαπραγμάτευσης.

Η βουλευτής αναφέρθηκε στις συνέπειες που προέκυψαν από το εμπάργκο που είχε επιβάλλει η Ρωσική κυβέρνηση στα αγροτικά προϊόντα της ΕΕ και τις σημαντικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία αφού μεγάλες ποσότητες μήλων παρέμειναν αδιάθετες είτε πουλήθηκαν σε χαμηλές τιμές, καταγράφοντας στη συνέχεια τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους.

Το πρωί του Σαββάτου η βουλευτής συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο για να ενημερωθεί για τα σχέδια τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης του Δήμου αλλά και για τις πέτρινες κατασκηνώσεις της τοπικής ενότητας Κρανιάς Κάτω Ολύμπου του Δήμου Τεμπών που έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

F2Ο κ. Κολλάτος ανέφερε ότι: «Παρόλο που η συγκυρία είναι δύσκολη στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, να βελτιώσουμε την επισκεψιμότητα και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας». Έκανε εκτενή αναφορά στην ανάπτυξη του Κάτω Ολύμπου, στην επίλυση του οικιστικού προβλήματος και στην επέκταση του σχεδίου πόλης, καθώς και στην αξιοποίηση της Κοιλάδας των Τεμπών, επισημαίνοντας ότι: «επιδιώκουμε την ανάπτυξη του αρχαιολογικού και θρησκευτικού τουρισμού, με ήπιες παρεμβάσεις και σεβασμό στο περιβάλλον».

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τη βουλευτή για την προσπάθεια που γίνεται από κοινού για να επανέλθει ο χώρος των μόνιμων κατασκηνώσεων της Τ.Ε. Κρανιάς στο Δήμο, που εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του συγκεκριμένου ακινήτου. Ο Δήμος ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου και τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, σκοπεύει να ασκήσει όλα τα νόμιμα μέσα για την διεκδίκηση της εν λόγω έκτασης

Σήμερα ο Δήμος Τεμπών είναι αποφασισμένος εφόσον επιλυθεί το πρόβλημα να αξιοποιήσει την έκταση και την υπάρχουσα υποδομή προς όφελος του κοινού συμφέροντος και της αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου.

F3Στη συνέχεια η βουλευτής πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη στο χώρο των κατασκηνώσεων μαζί με τον δήμαρχο, τον πρόεδρο της τοπικής ενότητας Κρανιάς κ. Ιωάννη Μήτσιου, τον πρόεδρο της τοπικής ενότητας Αιγάνης κ. Κωνσταντίνο Ζαφείρη και κατοίκους της περιοχής και δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις της και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να παραχωρηθεί η έκταση στο δήμο και να αξιοποιηθούν τα εντυπωσιακά κτίρια ώστε να αναδεχθεί η περιοχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ