ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ Δ.Α. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ευαγγελουΑπάντηση του γραφείου τύπου του δήμου Ελασσόνας στα όσα υποστήριξε ο πρώην δήμαρχος κ. Γ. Πασχόπουλος κατά τη διάρκεια της ολομέλειας του συνδυασμού του:

«Ο πρώην δήμαρχος προφανώς επηρεασμένος από το κλίμα του λαϊκισμού που φαίνεται πως ευδοκιμεί για μια ακόμη φορά στη χώρα μας προέβη σε κάποιες «διαπιστώσεις-καταγγελίες» , οι οποίες το μόνο που εξυπηρετούν είναι να του προσδώσουν τον ρόλο που εναγωνίως φαίνεται πως επιζητεί, μετά το αρνητικό γι’ αυτόν εκλογικό αποτέλεσμα, όταν δηλαδή οι πολίτες του δήμου Ελασσόνας προφανώς και δεν διαπίστωσαν το «σημαντικό έργο» που ο ίδιος ισχυρίζεται πως παρέδωσε.

Κάνοντας λόγο για «νέο ήθος και ύφος» της νέας δημοτικής αρχής αρνείται να συμβιβαστεί με την αυτονόητη αρχή πως κάθε διοίκηση είναι εκ των πραγμάτων διαφορετική, αφού τόσο ο προσανατολισμός της όσο και η ομάδα που την απαρτίζουν κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από την προηγούμενη.  Αυτό άλλωστε ζήτησαν με την ψήφο τους οι δημότες της Ελασσόνας. Αν ήθελαν να διατηρηθεί η πρότερη κατάσταση τότε απλά θα ψήφιζαν και πάλι τον συνδυασμό του κ. Πασχόπουλου.

Η μομφή του για την πρόσληψη ειδικών συμβούλων κινείται στα όρια του λαϊκισμού καθώς, ενώ είναι σε θέση να γνωρίζει πως κανείς αιρετός δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τα πάντα και γι αυτό ο νομοθέτης του δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τους κατάλληλους ανθρώπους με στόχο την ενδυνάμωση του δήμου και της δημοτικής αρχής, ο ίδιος επιμένει σε μια αντίληψη απαρχαιωμένη, μια αντίληψη που θέλει τον δήμο Ελασσόνας σε ρόλο κομπάρσου και όχι πρωταγωνιστή.

Η «καταγγελία» του για απευθείας αναθέσεις πέφτει στο κενό καθώς γνωρίζει πολύ καλά, και το αποκρύπτει ακόμα καλύτερα, πως το επείγον κάποιων διαδικασιών δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με διαφορετικό τρόπο. Αν, δε, υπονοεί οποιαδήποτε σκιά στις μέχρι τώρα αποφάσεις της δημοτικής αρχής δεν έχει παρά να μιλήσει με συγκεκριμένα στοιχεία και να ακολουθήσει το δρόμο της δικαιοσύνης, αναλαμβάνοντας φυσικά την σχετική ευθύνη για όλα όσα επακολουθήσουν.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από πού προκύπτουν οι αναφορές περί «απαξίωσης του προσωπικού του δήμου». Περιμένοντας τη σχετική πληροφόρηση επαναλαμβάνουμε την διακηρυγμένη πεποίθηση του νέου δημάρχου Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου πως «οι δημοτικοί υπάλληλοι αποτελούν συνεργάτες της νέας δημοτικής αρχής  και αναπόσπαστο κομμάτι στον καθημερινό αγώνα για την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων του δήμου».

Η αναφορά του για «εγκατάλειψη των χωριών» δείχνει το μέγεθος της αγωνίας του για την διατήρησή του στην επικαιρότητα, καθώς δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστες μέρες από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εκεί όπου παρουσιάστηκαν μια σειρά από παρεμβάσεις που έχουν ως στόχο την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων της επαρχίας. Περιληπτικά αναφέρουμε την παρέμβαση στο ειδικό σχολείο της Γαλανόβρυσης, τον προγραμματισμό για την υλοποίηση του φράγματος στο Λιβάδι, το δίκτυο ύδρευσης στην Ποταμιά, την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης στην ΔΕ Αντιχασίων και Ποταμιάς, τις παρεμβάσεις στην Τσαριτσάνη, την υποβολή προτάσεων στον ΟΠΑΑΧ για έργα σε ολόκληρη την επαρχία και πολλές ακόμη παρεμβάσεις οι οποίες υπηρετούν την αρχή μας περί ισόρροπης ανάπτυξης του Δήμου Ελασσόνας.

Στους πρώτους  μήνες διακυβέρνησης του δήμου Ελασσόνας δώσαμε σαφές στίγμα ανατροπής της κείμενης κατάστασης και επιτάχυνσης όλων των διαδικασιών με στόχο να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες που επί χρόνια παρέμεναν σε ισχύ. Γνωρίζουμε πως αυτή μας η απόφαση ενόχλησε και ενοχλεί όλους όσους έχουν ταυτιστεί με συμφέροντα και με λιμνάζοντα προβλήματα. Δυστυχώς γι αυτούς θα πρέπει να συνηθίσουν στη νέα πραγματικότητα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ