ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Β. ΠΟΥΤΙΝ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ

ΤΣΙΠΟΥΤΤρία “ναι” περιμένει να ακούσει ο Αλέξης Τσίπρας από τα χείλη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμιρ Πούτιν. Η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα έχει προπαρασκευαστεί καλά και η ελληνική πλευρά έχει βάσιμες ελπίδες να αποκομίσει συγκεκριμένα κέρδη.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να ανακοινώσει την άρση του εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μόσχα έχει αποφασίσει άρση του εμπάργκο για τα προϊόντα Ελλάδας, Κύπρου και Ουγγαρίας, ωστόσο οι Ρώσοι αναμένεται να ξεμπλοκάρουν πρώτα τα ελληνικά προϊόντα, στέλνοντας μάλιστα άμεσα κλιμάκια ελεγκτών.

Ωστόσο το θέμα αυτό δεν είναι το μόνο στο οποίο η Αθήνα προσδοκά μια θετική εξέλιξη.

Κρίσιμο για την Ελλάδα είναι και το θέμα των προστίμων που καλείται να πληρώσει η ΔΕΠΑ για το φυσικό αέριο που δεν απορρόφησε το 2014 και όλα δείχνουν ότι δεν θα απορροφήσει ούτε και το 2015. Το όφελος για την ελληνική πλευρά μπορεί να φτάσει και τα 50 εκατομμύρια.

Το “παζάρι” ωστόσο μεταξύ Αθήνας και Μόσχας εντάσσεται στην ευρύτερη “σκακιέρα” των συμφερόντων της Ευρώπης και όχι μόνο καθώς εκτός του εμπάργκο στα προϊόντα που αφορά άμεσα στην πολιτική Ε.Ε. και ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας για το θέμα της Ουκρανίας η Ελλάδα εμπλέκεται και στην πρόθεση της Ρωσίας για τον νέο αγωγό Turkish Stream που σχεδιάζουν οι Ρώσοι και ο οποίος θα αντικαταστήσει τον South Stream.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ