ΜΕ ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ ΑΡΝΙΑ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΟΒΕΛΙΑ

αμνοερΠερισσότερα από 30.000 αμνοερίφια που ήλθαν από τη Ρουμανία για να σφαγούν στα σφαγεία της περιοχής αναμένεται να καλυφθεί η ζήτηση στην πασχαλινή αγορά οποία φέτος εμφανίζει έλλειμμα σε ντόπια αμνοερίφια εξαιτίας του καταρροϊκού πυρετού που έπληξε τη χώρα το 2014.

Η εισαγωγή των αμνοεριφίων από τη Βαλκανική χώρα αναμένεται να συγκρατήσει τις τιμές στη λιανική, ενώ και οι τιμές που πήραν φέτος οι κτηνοτρόφοι κινήθηκαν στα 6 – 6,5 ευρώ το κιλό αυξημένες κατά 0,5 – 0,7 ευρώ το κιλό σε σχέση με πέρυσι, τιμή που δεν ισοφαρίζει τις απώλειες του καταρροϊκού που ξεπερνούν το 20%.

Συνολικά στα σφαγεία τα νομού ενόψει του Πάσχα αναμένεται να σφαγούν περί τα 100.000 αμνοερίφια που θα καλύψουν τη ζήτηση στο νομό, αλλά και μέρος της ζήτησης σε Αθήνα και Φθιώτιδα, εν’ λόγω του Πάσχα των καθολικών από τα σφαγεία του νομού έφυγαν περίπου 40.000 αμνοερίφια μικρού βάρους για την αγορά κυρίως της Ιταλίας.

Στην αγορά η τιμή του οβελία αναμένεται να κινηθεί περί τα 9 ευρώ με το κατσικάκι να είναι ακριβότερο και να αγγίζει τα 10 ευρώ το κιλό.

Την ίδια ώρα συναγερμός έχει σημάνει στην κτηνιατρική υπηρεσία της περιφέρειας Θεσσαλίας με τον διευθυντή Κτηνιατρικής Θανάση Γκουντέλα να ξεκαθαρίζει ότι οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και αυστηροί σε όλα τα στάδια παρά την έλλειψη προσωπικού. Παράλληλα ο κ. Γκουντέλας σημειώνει ότι η υπηρεσία εφαρμόζει και σύστημα ιχνηλασιμότητας που δείχνει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται το κάθε σφάγιο, γεγονός που δίνει μια σιγουριά στους καταναλωτές για την ποιότητα και την προέλευση του αμνοεριφίου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com