«ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ»  …. ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

Ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)– Γραμματείας Λάρισας

εεδυεΜε κλειστές τις στρόφιγγες σε όλα τα πεδία που αφορούν τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες , η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , προχωράει σε μια μεγάλη δαπάνη της τάξης του μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων  για την ανακατασκευή και εκσυγχρονισμό των 5 αμερικανικών αεροπλάνων ναυτικής συνεργασίας (‘’P-3 Orion’’) δηλαδή ποσό πολλαπλάσιο από τα κονδύλια που διαθέτει η κυβέρνηση για την «ανθρωπιστική κρίση»!

H εξέλιξη αυτή γίνεται στο πλαίσιο της όλης κατάστασης στην περιοχή της Ν/Α Μεσογείου και του Αιγαίου, με διαρκώς εντεινόμενους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για τους ενεργειακούς πόρους και τους δρόμους μεταφοράς τους.

Όπως προκύπτει – και από το “non paper” της κυβέρνησης- τα ανακαινιζόμενα αεροσκάφη θα καλύψουν τη  ΝΑΤΟική ανάγκη ελέγχου πλωτών μέσων και «μεταναστευτικών ροών» των περιοχών του Αιγαίου και της νοτιονατολικής Μεσογείου. Για μια ακόμη φορά, ο ελληνικός λαός καλείται να θυσιάσει τις δικές του πιεστικές ανάγκες στο βωμό των ΝΑΤΟικών εξοπλισμών.

Το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα έχοντας σταθερό μέτωπο στη συμμετοχή της ΕΛΛΑΔΑΣ στο ΝΑΤΟ , τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τους αντίστοιχους εξοπλισμούς καταδικάζει την κίνηση αυτή και καλεί  τους αγωνιστές ειρήνης να εντείνουν τη δράση τους ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές.

Μαζί με το μαχόμενο εργατικό λαϊκό κίνημα, παλεύουμε και διεκδικούμε τους αναγκαίους πόρους για μισθούς – συντάξεις – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ