ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝ. ΒΑΓΕΝΑ – ΕΛ. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΒΑΓΕΝΑΣυνάντηση πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά με την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, προκειμένου να συζητήσει θέματα σχετικά με την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη του Νομού.

«Με την σημερινή συνάντηση θα ήθελα να σας κάνω κοινωνό των σκέψεων μου, θα τολμούσα να πω των ονείρων μου, για δύο πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν την ιδιαίτερη πατρίδα μου τη Λάρισα» τόνισε η βουλευτής κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Η βουλευτής είχε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει τις σκέψεις και το όνειρό της για το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, για τη διοργάνωση ετήσιου φεστιβάλ αρχαίου δράματος υψηλού επιπέδου, την δυνατότητα να εγκαινιαστεί, ακόμα και στο τέλος του φετινού καλοκαιριού, αυτό το μοναδικό ιστορικό μνημείο από το Θεσσαλικό Θέατρο και τα τεράστια οφέλη που θα είχε για την περιοχή.

Στη συνέχεια επικεντρώθηκε σε ζητήματα που αφορούν την τουριστική ανάδειξη του Νομού, σε δράσεις που θα συμβάλλουν στην προβολή και στην ορθή αξιοποίηση των παράλιων περιοχών, με σκοπό την προσέλκυση τουριστών αλλά παράλληλα και την προστασία τους.

«Ζητούμε από εσάς να γίνετε σύμμαχός μας στην προσπάθεια αξιοποίησης και προβολής των παράλιων περιοχών του νομού Λάρισας. Πρόκειται για μία αμμώδη παραλία περίπου 40 χμ. που ξεκινάει από τους πρόποδες του Μαυροβουνίου και καταλήγει στις εκβολές του Πηνειού. Ένας πραγματικός θησαυρός.

Με μεγάλη τιμή, θα χαρώ να σας “ξεναγήσω” στην πανέμορφη περιοχή μας.

Μέσω της κρατικής τηλεόρασης, θεωρώ ότι θα μπορούσαμε από κοινού να μεθοδεύσουμε την προβολή της περιοχής» επισήμανε η βουλευτής, τονίζοντας ότι είναι καθοριστικής σημασίας η συμβολή του Υπουργείου Πολιτισμού σε αυτή τη προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να αναδειχθούν στον βαθμό που τις αξίζει οι απίστευτης ομορφιάς παραθαλάσσιες περιοχές του Νομού, η συμβολή της τουριστικής δραστηριότητας στην οικονομία της περιοχής κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική.

Η κα Κουντουρά εντυπωσιάστηκε από τις φωτογραφίες του Αρχαίου Θεάτρου από την πρόσφατη επίσκεψη της βουλευτή στον χώρο και δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα επισκεφτεί τα παράλια του Νομού που αποτελούν τα ‘’διαμάντια’’ της περιοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ