Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟΥ

VOULHΤην αταλάντευτη θέση τους, η οποία αντιτίθεται στην υπερψήφιση της διάταξης με την οποία αποφυλακίζεται ο Σάββας Ξηρός, γνωστοποιούν, για μια ακόμη φορά οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Σε σχετική του δήλωση ο βουλευτής Λαρίσης κ. Βασίλης Κόκκαλης τονίζει τα εξής:

«Η Ελλάδα πλήρωσε αρκετά με αίμα την τρομοκρατία.Τιμούμε τη μνήμη όλων όσων άδικα έπεσαν θύματα παράφρονων τρομοκρατών, οι οποίοι με τις πράξεις τους ναρκοθέτησαν τη δημοκρατια και το κράτος δικαίου. Οι Ανεξάρτητοι  Έλληνες δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και να δώσουμε άφεση αμαρτιών. Γι’ αυτον ακριβώς τον λόγο συνεχίζουμε να διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για τις ρυθμίσεις που αφορούν την αποφυλάκιση κρατουμένων, όπως αναφέρεται σε ορισμένες διατάξεις του υπό ψήφιση νομοσχεδίου του υπουργείου Διακαιοσύνης, με τις οποίες προβλέπεται ξεχωριστή μεταχείριση κρατουμένων με σοβαρότατα προβλήματα υγείας. Για αυτού του είδους τους κρατούμενους έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Όμως η εν λόγω διάταξη είναι φωτογραφική και αφορά τρομοκράτη που ευθύνεται για φόνους και εγκληματικές ενέργειες.

Η υγεία, αναμφισβήτητα είναι το υπέρτατο αγαθό για όλους και πρέπει να διασφαλίζεται, όπως ακριβώς θα πρέπει να συμβαίνει και με την υγεία των κρατουμένων. Για αυτόν τον λόγο και εμείς, οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, υπερψηφίζουμε τις διατάξεις εκείνες οι οποίες διασφαλίζουν τις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων, πλην όμως ξεκαθαρίζουμε πως για την κατάσταση της υγείας του Σάββα Ξηρού ευθύνεται  ο αυτοτραυματισμός του και όχι η κατάσταση των ελληνικών φυλακών»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ