ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

αναστασοπH Ελένη Αναστασοπούλου, γεννήθηκε στο Αργυροπούλι του δήμου Τυρνάβου και κατοικεί στη Λάρισα. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα Μίχη, Πολιτικό Μηχανικό κι έχει δύο κόρες Μένια Μίχη, Αρχιτέκτονα και τη Χριστίνα Μίχη, Πολιτικό Μηχανικό.

Είναι Νηπιαγωγός με περισσότερα από είκοσι χρόνια διδασκαλίας, εκ των οποίων, τα έξη,  ως Προϊσταμένη. Διετέλεσε υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων και Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής στην Καστοριά από το 2012 έως σήμερα.

Είναι κάτοχος δυο μεταπτυχιακών τίτλων, Οργάνωση και Διοίκηση στην Εκπαίδευση, Διδακτική και Ψυχολογική Μεθοδολογία της Εκπαίδευσης. Φοιτά στο ΠΜΣ, Δημιουργικής Γραφής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Είναι διπλωματούχος της διετούς μετεκπαίδευσης του ΑΠΘ και έχει ετήσια ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή στο Τμήμα Επιστημών Υγείας του ΤΕΙ Λάρισας και στην Διαπολιτισμική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Γνωρίζει τρεις γλώσσες: Ιταλικά Γ1, Ισπανικά και Αγγλικά Β2.

Είναι κάτοχος Πιστοποίησης Δεξιοτήτων και Γνώσεων στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών-  Α και B Επιπέδου.

Συμμετείχε σε πολλά επιμορφωτικά προγράμματα και συνέδρια ως ακροάτρια  και ως εισηγήτρια. Δημοσιεύσεις της υπάρχουν σε περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.

Έχει συγγράψει κι έχει επιμεληθεί βιβλία παιδαγωγικού περιεχομένου: «Η σχολική αυτονομία ως εκπαιδευτική πολιτική. Το παράδειγμα της Ιταλίας», «Προσχολική Ηλικία και Μαθησιακές Δυσκολίες»,  «Κίνητρα και προσδοκίες των παιδιών Ρομά του Τυρνάβου από τη σχολική εκπαίδευση», «Θεατρικό παιχνίδι και Διαπολιτισμική Αγωγή- Μια συνάντηση με τον «άλλο» στο   χώρο και στη ζωή», «Η εθνογραφική μεθοδολογία σε σχολικά προγράμματα τοπικής ιστορίας», «Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων».

Είναι συγγραφέας  λογοτεχνικών βιβλίων: «Σκοτωμένο Νερό», διηγήματα, εκδ. Γαβριηλίδης, «Ανθολογία Σύντομου Διηγήματος», εκδ. Γραφομηχανή, «Οδός Δημιουργικής Γραφής» εκδ.Οσελότος, «Το μυστικό της Ερασμίας και του Εραλντ», παραμύθι, εκδ. Διάπλους.

Κείμενά της φιλοξενούνται στο διαδίκτυο σε σελίδες λογοτεχνικού περιεχομένου π.χ Πανδοχείο, Πλανόδιον, Ποιείν, intellectum, Θράκα κ.α

Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Διετέλεσε εκπαιδεύτρια  στο 1ο Δημόσιο ΙΕΚ Λάρισας (Γνωστικό αντικείμενο: Θεατρικό Παιχνίδι). Είναι εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού

Δίδαξε στο ΠΕΚ Κοζάνης Οργάνωση και διοίκηση της εκ/σης

Είναι μέλος του εθελοντικού ανθρωπιστικού συλλόγου με δράση στην Ελλάδα και στην Αφρική(Φιλότης) όπου κι έχει προσφέρει το εθελοντικό της έργο

Συμμετέχει σε κινήσεις πολιτών  (Κοινωνική Συμμαχία)

Έχει κοινωνική και συνδικαλιστική δράση

Διετέλεσε Νομαρχιακή Σύμβουλος της Ν.Α Λάρισας

 

 

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com