ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΩΔΕΙΟ ΣΤΟ ΟΥΗΛ

4Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού& Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας διοργανώνουν δύο συναυλίες αφιερωμένες στην παραδοσιακή μουσική. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν  στις 23 Απριλίου και στις 7 Μαΐου 2015, ημέρες Πέμπτη και ώρα 20:30 στο θέατρο ΟΥΗΛ.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 23 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του φωνητικού συνόλου «Solartissimo» καθώς και του ανδρικού φωνητικού συνόλου του ΣΩΛ υπό την  διεύθυνση του Νίκου Στ. Ευθυμιάδη με τίτλο: «Η Μουσική Παράδοση, μια διαφορετική προσέγγιση…» στην οποία θα παρουσιαστούν Δημώδη Άσματα από διάφορες περιοχές της χώρας μας (Ήπειρο, Θεσσαλία, Δωδεκάνησα, Δυτική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία, Επτάνησα), εναρμονισμένα για μικτή και ανδρική χορωδία από γνωστούς συνθέτες όπως Γ. Κωνσταντινίδη, Αλ. Μπαλτά, Χρ. Σαμαρά, Γ. Ιωαννίδη κ.α. καθώς και διακεκριμένους εναρμονιστές όπως Χρ. Σταματίου, Στ. Ευθυμιάδη, Β. Δόικο, Γ. Γράμψα κ.α. Οι συνθέσεις αυτές θα συνοδευτούν από τον καταξιωμένο πιανίστα και μαέστρο Δημήτρη Δημόπουλο σε μια διαφορετική προσέγγιση με minimal στοιχεία και σ’ ένα τελείως διαφορετικό μοτίβο με μια άλλη ματιά.

Την Πέμπτη 7 Μαΐου θα παρουσιαστεί η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου καθηγητή του Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής κ. Χρήστου Καλαμπούκα που θα παρουσιάσει κομμάτια από διάφορες περιοχές της  Ελλάδας. Μια συναυλία στην οποία διαφαίνεται η σημαντικότητα της παραδοσιακής μουσικής τόσο για την καλλιέργεια της μουσικής παιδείας όσο και για τη διατήρηση της κουλτούρας μας.

Η είσοδος και για τις δυο συναυλίες είναι ελεύθερη.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ