ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

δντΜε μία «αινιγματική» ανακοίνωση του, το ΔΝΤ αφήνει να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την Ελλάδα, ώστε το Ταμείο να μπορέσει να συμβάλει στην απαιτούμενη ρευστότητα, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας.

Σε γραπτή ανακοίνωση που απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο εκπρόσωπος αναφέρει τα εξής:

“Το ΔΝΤ συνεχίζει να συμμετέχει σε συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές σχετικά με την οικονομική κατάσταση και τις πολιτικές που θα επιτρέψουν να συνεχιστεί το πρόγραμμα”.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ «αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο θεωρώντας ότι χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη να γίνει. Ελπίζουμε ότι οι συζητήσεις θα πάρουν τώρα τη δυναμική που χρειάζεται για να έχουν αίσιο τέλος (οι συζητήσεις) εν ευθέτω χρόνω».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακοίνωση εκδόθηκε επειδή στο Ταμείο πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για συμφωνία του ΔΝΤ με την ελληνική κυβέρνηση στο άμεσο μέλλον. Όπως έδειξε η εμπειρία του παρελθόντος, απαιτούνται τουλάχιστον τρεις εβδομάδες για την επιθεώρηση και ανάλογος χρόνος για τη συγγραφή της έκθεσης και της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Ταμείου.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, φαίνεται ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθεί, για το Ταμείο, το χρονοδιάγραμμα της 24ης Απριλίου.

 

mignatiou.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ