ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Β. ΖΙΑΚΑ

Ziaka profilΜε την ευκαιρία της λήξης της θητείας μου ως Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης στη Θεσσαλία, οφείλω να ευχαριστήσω θερμά την τέως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την επιλογή μου στη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας και την ενδιαφέρουσα, δημιουργική και αποτελεσματική συνεργασία μας, όπως και τους άξιους συνεργάτες και συνοδοιπόρους που με υποστήριξαν έπειτα από την ανάληψη των καθηκόντων μου,

Προϊσταμένους, συναδέλφους και υπαλλήλους της Περιφερειακής Διεύθυνσης, των δομών του Υπουργείου, μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, των σχολικών μονάδων και των υπόλοιπων εκπαιδευτικών δομών και της εκπαιδευτικής κοινότητας όλης της Θεσσαλίας.

Ευχαριστώ επίσης όλους τους γνωστούς και άγνωστους ανθρώπους των συνεργαζόμενων κρατικών φορέων, τα μέλη συλλόγων καθώς και τους γονείς για αυτήν τη συνεργασία επισημαίνοντας ότι, στην κοινωνική ζωή οι διαφορετικές προσεγγίσεις των πραγμάτων είναι αναπόφευκτες και συχνά οι συγκρούσεις πολύ δημιουργικές.

Είχα την τύχη και την τιμή να προσφέρω κατέχοντας τη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και να δουλέψω μαζί με εξαιρετικούς συναδέλφους για να υλοποιήσουμε τα όνειρα και τους στόχους μας για την εκπαίδευση. Ο βαθμός επίτευξης των στόχων ήταν αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας.

Η θητεία αυτή συνέπεσε με την εμφάνιση πολλών δυσκολιών για το δημόσιο και ιδιωτικό βίο του τόπου, οι οποίες ανέτρεψαν πολλά δεδομένα και δημιούργησαν νέες συνθήκες, πρωτοφανείς σε ορισμένες περιπτώσεις. Όλα αυτά όμως δεν περιόρισαν στο ελάχιστο την επιθυμία μου για δημιουργία και προσφορά στο έργο που ανέλαβα, στο οποίο ανταποκρίθηκα συνδυάζοντας αρχές διοικητικής διαχείρισης και σύγχρονες  παιδαγωγικές και επιστημονικές αντιλήψεις.

Στην κορυφή των προτεραιοτήτων μου έθεσα τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, προσπαθώντας να διευρύνω δημιουργικά το ισχύον θεσμικό και νομικό πλαίσιο λειτουργίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, υποστηρίζοντας ένα ανοιχτό, δημοκρατικό σχολείο, το οποίο υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας μας και αντιμετωπίζει όλες τις αρνητικές προεκτάσεις του σύγχρονου κόσμου μας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ανάπτυξη συνεργασιών και την υλοποίηση προγραμμάτων τόσο στην ελλαδικό όσο και στον ευρωπαϊκό χώρο, συγγράφοντας προγράμματα ή αξιοποιώντας προτάσεις συνεργασίας, οι οποίες μας έδωσαν την ευκαιρία να αφήσουμε το αποτύπωμά μας σε αξιόλογες καινοτόμες δράσεις.

Με την ευκαιρία των πανελλαδικών εξετάσεων που πλησιάζουν θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους υποψηφίους καλή τύχη, ώστε να υλοποιήσουν τα όνειρά τους και ως αυριανοί πολίτες μιας ευημερούσας μελλοντικής κοινωνίας να εργαστούν σ’ αυτήν και γι’ αυτήν.

Τέλος, εύχομαι στη νέα Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, κ. Ελένη Αναστασοπούλου, καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει.

Σας ευχαριστώ θερμά.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΖΙΑΚΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ