ΟΙ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΙ «ΚΑΙΝΕ» ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Την αγωνία τους για σειρά θεμάτων που ταλανίζουν τον κλάδο και οδηγούν την κτηνοτροφία σε αφανισμό, με αιχμή το θέμα των βοσκοτόπων, τα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού και το θέμα των αποζημιώσεών τους εξέφρασαν σήμερα, στο πλαίσιο έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια, τα μέλη της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών συλλόγων Θεσσαλίας.

«Καλούμαστε σε κατάθεση της δήλωσης του ΟΣΔΕ έως αύριο, 17 Απριλίου την ώρα που δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα των βοσκοτόπων με κίνδυνο να χαθούν χρήματα για τους κτηνοτρόφους», τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Παλάσκας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «… το ζήτημα δεν απασχόλησε σοβαρά κανέναν, αφού εκκρεμεί από το 2004».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ κ. Παλάσκας άφησε αιχμές για την απουσία των τοπικών βουλευτών αν και όπως είπε όλοι τους επικαλέστηκαν έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας, ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία με το γ.γ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «… αν και ο κ. Δημήτρης Γελαλής  εμφανίστηκε καθησυχαστικός, οι κτηνοτρόφοι δεν εφησυχάζουν στέλνοντας έτσι μήνυμα στην πολιτική ηγεσία».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, που έσπευσε να υπογραμμίσει πως «… η Περιφέρεια μπαίνει μπροστά για να περάσουμε επιτέλους σε πράξεις. Τα προβλήματα είναι πολλά και περιμένουμε τις ανάλογες κατευθύνσεις από το αρμόδιο υπουργείο».

Τέλος την έντονη ανησυχία της για τα κρούσματα καταρροϊκού  πυρετού και το θέμα των εμβολιασμών εξέφρασε και η εκπρόσωπος  κτηνοτρόφων της Μαγνησίας κ. Χαρούλα Διβάνη, που περιέγραψε με μελανά χρώματα την απόγνωση των κτηνοτρόφων για τον κίνδυνο απώλειας των κοπαδιών τους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ