ΌΤΑΝ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ

Με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας θυμίζει στους-υποκριτικά μαινόμενους-πολέμιους του νομοσχεδίου που αφορά την κατάργηση των Φυλακών Τύπου Γ, ότι οι ακροδεξιές συγγένειες δεν κρύβονται. Το 1996, σε συζήτηση στην Βουλή, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (πατέρας του Κυριάκου και της Ντόρας), επιχειρηματολογούσε για την απελευθέρωση των φυλακισμένων της Χούντας. Έλεγε τότε:

«Κύριε υπουργέ, εγώ μέσα μου πιστεύω απόλυτα, ότι στη συνείδηση του ελληνικού λαού έχει ωριμάσει η άποψη της επιείκειας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει – αυτό είναι παραπάνω από βέβαιο – όπως επίσης δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η δημοκρατία είναι μεγαλόψυχη και η δημοκρατία συγχωρεί. Κάποια ώρα συγχωρεί. Άνθρωποι 80 ετών στο τέρμα του βίου των πρέπει να αντιμετωπισθούν με επιείκεια κύρια Υπουργέ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά. Ο εκπρόσωπος της ΠΟΛ.ΑΝ., Αντρέας Λεντάκης έλεγε:

«Εάν τελικά πεθάνουν στη φυλακή, τότε κύριε Υπουργέ, η δημοκρατία θα έχει διατηρήσει τη μνήμη της; Αυτό είναι το στοιχεία που διατηρεί τη μνήμα της δημοκρατίας; Δηλαδή ο βιολογικός θάνατος μέσα στη φυλακή; Τα 22 χρόνια δεν είναι επαρκής τιμωρία; Η δημοκρατία δεν είναι εκδικητικό ούτε τιμωρό καθεστώς απλώς και μόνο με την έννοια της εκδικητικότητας».

Μητσοτάκης, Σαμαράς και ΣΙΑ, ωρύονται τώρα για την αποφυλάκιση του τυφλού Σάββα Ξηρού, κοπτόμενοι για την ασφάλεια των πολιτών. Διαμορφώνουν την (ακροδεξιά) πραγματικότητα κατά πως τους βολεύει. Προφανώς, οι Χουντικοί που κατέλυσαν την δημοκρατία, δολοφόνησαν και  βασάνισαν συμπολίτες μας, δεν ήταν τόσο επικίνδυνοι όσο ο Σάββας Ξηρός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ