ΜΙΑ ΖΩΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΙΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ

Με λαμπερό χαμόγελο μίλησε για την πραγματική τρομοκρατία και το δρόμο της αριστεράς

«Τρομοκρατία είναι μία ενέργεια όταν διαπράττεται υπό συνθήκες που μπορεί να βλάψουν σοβαρά μια χώρα ή έναν διεθνή οργανισμό, με σκοπό να πλήξουν πληθυσμό», τόνισε από το βήμα της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου απαντώντας επί της ουσίας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για «συγγενική» σχέση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι χαρακτηριστικά τρομοκράτη είχαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις από το 2009 μέχρι και το 2014.

Η Πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι αυτό που αντιπροσώπευσε η μνημονιακή διακυβέρνηση ήταν η καθεστωτική τρομοκρατία και ότι η επίκληση της τρομοκρατίας είναι το κλειδί που ανοίγει την πόρτα κρατικής αυθαιρεσίας προς χάριν δήθεν της ασφάλειας: «Είχαμε την ευκαιρία να καταδείξουμε ότι η μνημονιακή διακυβέρνηση υπήρξε εξόχως τρομοκρατική και καταστροφική για τις Δημοκρατικές και οικονομικές δομές της χώρας».

Τόνισε δε ότι οι επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνηση γίνεται από όσους «φοβούνται και τρέμουν ότι ο έλεγχος δημοσίου του χρέους θα αναδείξει τα ανομήματα τους και τις συμβάσεις ντροπής».

Αναφορικά με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί «φωτογραφικών» διατάξεων του νομοσχεδίου υπενθύμισε μια σειρά τροπολογιών της προηγούμενης κυβέρνησης ενώ κατέθεσε και στα πρακτικά την «μαύρη βίβλο της ντροπής» όπου περιλαμβάνονται όλες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες των προηγούμενων ετών «ένα ανθολόγιο με κακουργήματα-νομοθετήματα όπως αυτά για την Siemens», είπε χαρακτηριστικά. Σε άλλη της αποστροφή μάλιστα είπε πως: «Αυτοί που μπατίρησαν το κράτος βρήκαν ασυλία στις τροπολογίες και όλα αυτά με την συμπαράσταση των Μ.Μ.Ε.».

Στην αρχή της ομιλίας της υπερασπίστηκε τον κ. Νίκο Παρασκευόπουλο από τις οξύτατες επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα.
«Το δείγμα γραφής που δίνετε ως υπουργός σε αυτές τις εβδομάδες διακυβέρνησης δικαιώνει τα όνειρα, τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς τους αγώνες που δώσαμε στην προηγούμενη περίοδο για να προστατευθεί ο πυρήνας του κοινωνικού κράτους Δικαίου και της Δημοκρατίας. Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση διότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες αυτής της κυβέρνησης ήταν προς την κατεύθυνση αποκατάστασης δικαιωμάτων που είχαν τρωθεί το προηγούμενο διάστημα». Παράλληλα, η ίδια τόνισε ότι επιτέλους δικαιώνονται τα θύματα του Διστόμου και επανέλαβε την άποψη της ότι η παρούσα βουλή πρέπει να νομοθετεί με 300 βουλευτές.

«Το μήνυμα που περνάει το νομοσχέδιο είναι να μην φοβούνται και να μην υποκύπτουν στην τρομολαγνεία οι πολίτες. Η μνημονιακή κυβέρνηση ήταν άκρως τρομοκρατική και καθεστωτική καθώς χρησιμοποιούσε τον φόβο ως εργαλείο μνημονικής δεσποτείας. Είναι όμως γνωστό ότι ο φόβος έχει περάσει στο απέναντι στρατόπεδο».

Εξέφρασε την «ικανοποίηση» της με σαφώς σκωπτικό τρόπο την αντίδραση που είχαν βουλευτές της ΝΔ, αναφορικά με την προτροπή του Νίκου Παρασκευόπουλου να μη χρησιμοποιείτε ο όρος «λαθρομετανάστης», στη Βουλή «Χαίρομαι που εκτινάχθηκαν ως άλλα ελατήρια και εξανέστησαν που είπατε να μην χρησιμοποιείτε ο όρος Λαθρομετανάστης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος νούμερο 1 της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος νούμερο 2 Άδωνις Γεωργιάδης», είπε χαρακτηριστικά η κα Κωνσταντοπούλου, απευθυνόμενη στον υπουργό Δικαιοσύνης. Ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει πως στις τάξεις της αντιπολίτευσης υπάρχει… θιασώτης της επαναφοράς της θανατικής καταδίκης.

Στο τέλος της ομιλίας της τόνισε πως κάθε βρέφος που γεννιέται σε αυτή τη χώρα είναι χρεωμένο με 32.000 ευρώ, αλλά και ότι με ανακούφιση θα ψηφίσει το νομοσχέδιο.

ertopen.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ