ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΑΟΥΣ

Οσο περνά ο χρόνος και όσο η κυβέρνηση Τσίπρα συναντά δυσκολίες σε οικονομικό και διαπραγματευτικό επίπεδο, τόσο εκτυλίσσεται η καλοστημένη προπαγάνδα των ξένων δυναστών της χώρας σε αγαστή συνεργασία με τα ντόπια ανδρείκελα, τους δωσίλογους και τους εκφραστές των τεράστιων οικονομικών συμφερόντων, που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή της κατάντια.

Ολοι αυτοί που διαφεντεύουν τις τύχες της χώρας και οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση έχουν εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στην κυβέρνηση.

Της επιρρίπτουν ευθύνες για τη διόγκωση του μεταναστευτικού κύματος προς την Ευρώπη, λες και ο Τσίπρας έκανε τους πολέμους στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική όλα τα προηγούμενα χρόνια που οδήγησαν στη γιγάντωση των τζιχαντιστών.

Την κατηγορούν επειδή προσπαθεί να εμπνεύσει ένα δημοκρατικό αίσθημα στην ελληνική αστυνομία, ώστε να σταματήσουν οι τραμπουκισμοί και οι αναίτιες επιθέσεις σε διαδηλωτές και διαμαρτυρόμενους πολίτες.

Και αυτά είναι μόνο η γαρνιτούρα. Το κυρίως πιάτο είναι η οικονομία και οι διαπραγματεύσεις, εκεί που τα ντόπια συμφέροντα και τα παπαγαλάκια τους πραγματικά οργιάζουν.

Μας έχουν κάνει όλους αναγνώστες της γερμανικής κίτρινης φυλλάδας «bild», όλων των μέσων που επιτίθενται στην Ελλάδα και τα οποία την ίδια γραμμή ακολουθούσαν και τα προηγούμενα χρόνια αλλά τότε οι απόψεις τους αποσιωπούνταν, ενώ στα κανάλια εθνικής εμβέλειας βρίσκουν βήμα όλοι οι απίθανοι δήθεν αναλυτές που ούτε λίγο ούτε πολύ θέλουν να μας πείσουν ότι ζούμε «τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας».

Κάθε μέρα ακούμε για ημερομηνίες χρεωκοπίας που συνεχώς αναθεωρούνται και οι οποίες έχουν κοινό παρονομαστή το συμπέρασμα ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να υποκύψει στις πιέσεις των δανειστών.

Δημοσιογράφοι, δήθεν αναλυτές, σε αγαστή συνεργασία με πολιτικά στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού καλούν την κυβέρνηση να υποκύψει και να δεχθεί μειώσεις μισθών, συντάξεων, επιπλέον ύφεση, μεγαλύτερη ανεργία και περισσότερες απολύσεις.

Στόχος δανειστών και ντόπιων δωσίλογων είναι να αποδείξουν ότι τα καταστροφικά μνημόνια και η εξαθλίωση του λαού είναι μονόδρομος και ότι η υποταγή στις επιταγές του διευθυντηρίου της Ευρώπης είναι η μόνη εφαρμόσιμη πολιτική.

Απειλούν με τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ κάνοντας λόγο για χάος, αποκρύπτοντας σκόπιμα ότι μια νέα συμφωνία με μνημόνια θα είναι ακόμη πιο καταστροφική.

Φυσικά και η κυβέρνηση από την πλευρά της έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης, αφού δείχνει ότι δεν έχει ξεκάθαρο σχέδιο για το που θέλει να πάει τις διαπραγματεύσεις και σέρνει μία κατάσταση η οποία επιτρέπει στους δανειστές και τους μνημονιοφύλακες να ξετυλίγουν την άθλια προπαγάνδα τους.

Ας πάρει λοιπόν την οριστική της απόφαση, αν θα είναι με το λαό ή με τους δανειστές, και ας το κάνει ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους για να πάρουμε και τις τελικές απαντήσεις από τους θεσμούς.

Και αυτά τα δεδομένα ας τα θέσει υπόψη του λαού για να αποφασίσει μέσα από δημοψήφισμα αν θέλει να τον σφάξουν ή αν θέλει να πάρει την τύχη της ζωής του στα χέρια του.

Οσο σέρνεται αυτή η αβεβαιότητα, τόσο τα μεγαλοσυμφέροντα της διαπλοκής που διαφεντεύουν τη χώρα, θα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να στήνουν σκηνικό Χιλής που οδήγησε στην πτώση του Αλιέντε και στην εγκαθίδρυση δικτατορίας.

Μόνο που στην Ελλάδα η πτώση του Τσίπρα και της κυβέρνησής του θα φέρει στην εξουσία το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, τα ηγετικά στελέχη της οποίας κάθονται από τη Δευτέρα στο εδώλιο για να δικαστούν για μια σειρά εγκλημάτων, που κατηγορούνται ότι διέπραξαν.

Αλλά φαίνεται ότι τους καναλάρχες, τα τσιράκια τους, τους Σαμαροβανιζέλους και τους Ποταμίσους λίγο φαίνεται να τους απασχολεί αυτό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ