ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ ΤΟ Κ.Υ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοίνωση με την οποία ζητά άμεσα μέτρα προστασίας του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου και των εργαζόμενων σε αυτό έδωσε στη δημοσιότητα ο δημοτικός σύμβουλος της Δράσης Πολιτών στο δήμο Τυρνάβου Ανδρέας Ξηρομερίσιος, ειδικευόμενος ιατρός Καρδιολογίας, καυτηριάζοντας και τη στάση του δημάρχου στο θέμα που δημιουργήθηκε με τα επεισόδια στο Κ.Υ. την Κυριακή του Πάσχα. Στην ανακοίνωση του κ. Ξηρομερίσιου αναφέρονται τα εξής:

«Η Δημοτική Παράταξη « Δράση Πολιτών» είναι υποχρεωμένη να στηλιτεύσει δημόσια την απρόκλητη και αναίτια επίθεση  που υπέστησαν, πριν από λίγες ημέρες, οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου.

Τέτοιες συμπεριφορές είναι καταδικαστεές και δεν απηχούν τα αισθήματα της τοπικής κοινωνίας, η οποία περιβάλλει τους εργαζομένους στο Κ.Υ. με σεβασμό και ευγνωμοσύνη για τις υπηρεσίες ιατρικής μέριμνας και φροντίδας που παρέχουν  με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με αξιοπρόσεκτο επαγγελματισμό.

Παράλληλα, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να καυτηριάσουμε την αντίδραση της δημοτικής αρχής του κ. Σαρχώση στο εν λόγω συμβάν. Ο κ. Σαρχώσης το μόνο που έπραξε ήταν να διατυπώσει τη λύπη του για το γεγονός και να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους. Πέραν τούτου ουδέν.

Όμως, οι εργαζομένοι στο Κ.Υ. δεν χρειάζονται λεκτικές τυπικότητες. Αυτό που πράγματι χρειάζονται και απαιτούν είναι η εμπέδωση ασφαλών συνθηκών εργασίας, προκειμένου  να διασφαλίζουν κι εκείνοι με τη σειρά τους την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Κ.Υ. Τυρνάβου.

Έτσι, ο κ. Σαρχώσης, αντί ωραίων λόγων, θα έπρεπε άμεσα,  συνοδευόμενος από τους επικεφαλής όλων των Δημοτικών Παρατάξεων, να επισκεφθεί  τον νέο ΔΥΠΕάρχη και να απαιτήσει συγκεκριμένες και με χρονοδιάγραμμα δεσμεύσεις για τη φύλαξη και την προστασία του Κ.Υ. Τυρνάβου επί 24ώρου βάσεως. Αυτό δεν το έπραξε και, συνεπώς, είναι υπόλογος στη συνείδηση όλων. Φαίνεται ότι στις αντιδράσεις του κ. Σαρχώση πρυτάνευσαν κριτήρια ενός ακράτου κομματισμού. Αντί να προβεί σε γρήγορες  και αποτελεσματικές ενέργειες προστασίας των εργαζομένων του Κ.Υ., προτίμησε να προστατεύσει τα νεοδιοριζόμενα σε θέσεις ευθύνης στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή, όμως, η υγεία και η διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας όλων δεν μπορεί να περιμένει, η ΄΄Δράση Πολιτών’’ είναι υποχρεωμένη να απαιτήσει αυτή από τον ΔΥΠΕάρχη τα αυτονόητα: απαιτούμε, ως φορολογούμενοι πολίτες, την ενδυνάμωση του προσωπικού στο Κ.Υ. Τυρνάβου, την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού του εξοπλισμού και την εμπέδωση της ασφάλειας κατά τη λειτουργία του, επ’ ωφελεία των εργαζομένων και των πολιτών που απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του.

Η ‘’Δράση Πολιτών’’, λόγω των ιδιαιτέρων πληθυσμιακών  συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας, κρούει τον κώδωνα του  κινδύνου στην ΥΠΕ και στη Δημοτικη Αρχή, προκειμένου να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον και, παράλληλα, δοθέντων των γεγονότων,  νιώθει την ανάγκη να συγχαρεί τους αστυνομικούς του Α.Τ. Τυρνάβου, καθόσον με την έγκαιρη παρέμβασή τους στο προαναφερθέν ατυχές περιστατικό αποσόβησαν τα χειρότερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ