ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΗΣΗ ΛΙΟΥΠΑ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

Παρουσία του συνόλου των κατοίκων του Μακρυχωρίου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή τιμής και μνήμης του αείμνηστου δημάρχου Μακρυχωρίου Ζήση Λιούπα το όνομα του οποίου θα έχει από σήμερα η πλατεία του χωριού.

Με την εκδήλωση αυτή της ονοματοδοσίας ο δήμος Τεμπών θέλησε να τιμήσει το έργο και την προσφορά του Ζήση Λιούπα στην περιοχή και στην αυτοδιοίκηση γενικότερα.

FullSizeRender(1) FullSizeRenderΣτο έργο του Ζήση Λιούπα αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κ. Κολλάτος και ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Αγοραστός που μίλησε για τον άνθρωπο και αγαπητό φίλο του Ζήση Λιούπα.ενώ μεταξύ άλλων στην τελετή παρέστησαν οι βουλευτές Χρήστος Κέλλας και Βασίλης Κόκκαλης, ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Παπαδημόπουλος, μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Στο χαιρετισμό του ο κ. Κολλάτος ανέφερε τα εξής: “Σήμερα και μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Τεμπών τιμούμε την μνήμη του αείμνηστου Δημάρχου Μακρυχωρίου Ζήση Λιούπα.

Σε μια ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στον χώρο της αυτοδιοίκησης αποφασίσαμε για την σημερινή ονοματοδοσια.

Ο πρώτος και δεύτερος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης υπήρξαν για πολλά χρόνια το πεδίο δράσης του πρώην Δημάρχου ,που προσδιόρισε και τη στάση ζωής του αλλά και την κληρονομιά που άφησε ως παρακαταθήκη προσφοράς στο Δ.Τεμπών .

Η ονομασία της πλατειάς αυτής έχει ένα συμβολικό κι ένα ουσιαστικό περιεχόμενο έκφρασης –σεβασμού και μνήμης στο πρόσωπο του.

Πίσω από το όνομα της πλατείας κρύβεται η ανθρωπινή προσφορά που οφείλει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση .

Ο αείμνηστος Δήμαρχος Ζήσης Λιούπας επιδίωξε σταθερά και δυναμικά την αναβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης με δημαρχιακή θητεία 8 χρόνων .

Βοηθήσαμε ουσιαστικά στην κατανόηση και αντιμετώπιση πολλών ζητημάτων συχνά δισεπίλυτων για το καλό των τοπικών κοινωνιών .

Έζησε και δούλεψε ως ένα άνθρωπος δίκαιος κι έντιμος .

Υπήρξε αγαπητός και στήριζε τους συνάνθρωπους του με το χάρισμα της διορατικότητας του .

Είχα την τύχη να τον γνωρίσω .

Είχα την τύχη να παραλάβω από τον ίδιο τα ηνία του νεοσύστατου Καλικρατικού Δ.Τεμπών ,με έδρα το Μακρυχώρι που τόσο και εκείνος αγαπούσε .

Η ονοματοδοσία της πλατείας στο μέρος που εκείνος δούλεψε σκληρά ,κι ας είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως δημοτική αρχή ,το πράττουμε με σεβασμό κι εκτίμηση στο πρόσωπο του .

Δεν λησμονούμε ότι υπήρξε εξέχουσα προσωπικότητα για την τοπική αυτοδιοίκηση .

Δεν ξεχνάμε ότι λειτούργησε καταλυτικά για την ανάπτυξη του Δήμου Μακρυχωρίου .

Θυμόμαστε .

Θυμόμαστε κι υπενθυμίζουμε στους νεότερους ,περνάμε τη γνώση στις νέες γενιές .

Θυμόμαστε και τιμούμε .

Η ζωή ,ο αγώνας ,το έργο ,και η απώλεια του Ζήση Λιούπα είναι μια ζωντανή μνήμη και μια διαρκής θύμηση .

Θα το θυμόμαστε όλοι .

Αιωνία η μνήμη του”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ