ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ

Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας με επιστολή της προς τον διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ζητά να αλλάξουν τα μέτρα τροχαίας κατά τη διάρκεια των αργιών ώστε να σταματήσει η άτυπη τιμωρία των τροχονόμων. Στην επιστολή τους που κοινοποιούν και στον διευθυντή Αστυνομίας Λάρισας αναφέρουν τα εξής:

“Το Σωματείο μας έγινε αποδέκτης παραπόνων συναδέλφων της Τροχ. Αυτ/μων σύμφωνα με τα οποία η Υπηρεσία χορηγεί ελάχιστες άδειες στο μάχιμο προσωπικό, κατά τις εορτές των Χριστουγέννων, του Πάσχα αλλά και των άλλων εορταστικών περιόδων, επικαλούμενη σοβαρές υπηρεσιακές ανάγκες λόγω προβλεπόμενου κυκλοφοριακού φόρτου.

Επειδή με το πέρασμα του χρόνου η εμπειρία μας δείχνει ότι έχει μειωθεί αρκετά η κίνηση κατά τις εορταστικές περιόδους, οπότε ανάλογα θα πρέπει να αναπροσαρμοσθούν και τα σχετικά μέτρα τροχαίας.

Επειδή οι κανονισμοί στο Σώμα είναι ενιαίοι και πουθενά δε προβλέπεται τέτοια «τιμωρία» για τους τροχονόμους.

Επειδή αν κάτι τέτοιο ισχύει, «ελέω εθιμικού δίκαιου», επί  πολλά χρόνια, κακώς ισχύει και πρέπει να σταματήσει.

Ζητούμε από εσάς κ. Διοικητά να αναθεωρήσετε την έως τώρα στάση της Υπηρεσίας στο ζήτημα αυτό, αναλογιζόμενος τις ατομικές και οικογενειακές υποχρεώσεις των συναδέλφων, αρχής γενομένης από τα ερχόμενα εορταστικά τριήμερα της Πρωτομαγιάς, Αγ. Αχίλλειου και Αγ. Πνεύματος.

κ. Διοικητά,

Ευχαριστούμε εκ’ των προτέρων για τη κατανόηση σας στο απλό και λογικό αίτημα μας, έχοντας υπόψη ότι κάτι τέτοιο πάνω από όλα θα έχει θετικό αντίκτυπο στη λειτουργία  της Υπηρεσίας”.