ΑΡΚΟΥΔΑ ΧΑΛΑΣΕ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΣΤΟ ΤΣΑΚΙΡΙ

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κτηνοτρόφους και στους μελισσοκόμους που βρίσκονται στο Τσακίρι πάνω από τη Ροδιά στο δρόμο προς Σκαμνιά η διαπίστωση ότι στην περιοχή έχει εμφανιστεί αρκούδα η οποία έκανε ήδη τις πρώτες ζημιές σε μελισσοκομείο παραγωγού από τον Αμπελώνα.

Ο συγκεκριμένος παραγωγός διαπίστωσε σήμερα το πρωί ότι η αρκούδα μπήκε στο μελισσοκομείο του και στην προσπάθειά της να βρει τροφή χάλασε δύο κυψέλες έβγαλε από μέσα τα τελάρα για να πάρει το μέλι. Ο συγκεκριμένος παραγωγός εκφράζει φόβο και για νέες επιθέσεις ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής φοβούμενοι ζημιές στις εκτροφές τους.

IMG_20150419_180012 IMG_20150419_180003 IMG_20150419_175948Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλές δεκαετίες που εμφανίστηκε αρκούδα σε τέτοιο χαμηλό υψόμετρο, γεγονός που μεγαλώνει τις ανησυχίες, ενώ όπως μας καταγγέλθηκε η αρκούδα προκάλεσε ζημιά και σε ένα ακόμη μελισσοκομείο.

Οι μελισσοκόμοι απευθύνθηκαν στον ΕΛΓΑ κλιμάκιο του οποίου επισκέφθηκε τα δύο μελισσοκομεία για να προχωρήσει σε εκτίμηση των ζημιών και στην αποζημίωση των μελισσοκόμων.

Εκείνο πάντως που τονίστηκε είναι ότι εξαιτίας των ελεύθερων αλόγων που βόσκουν στο Τσακίρι δεν μπορεί να τοποθετηθεί ηλεκτροφόρο σύρμα γύρω από τα μελισσοκομεία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ