ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 7 ΜΑΪΟΥ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Η δίκη, της Χρυσής Αυγής, μια δίκη με μεγάλη σημασία για την πολιτική αλλά και κοινωνική ζωή του τόπου είναι πλέον γεγονός. Μπορεί η σημερινή ημέρα να είναι ημέρα διαδικαστικών ωστόσο, αυτό που ξεχώρισε είναι η απουσία σχεδόν όλης της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής. Οι γονείς του Παύλου Φύσσα ωστόσο είναι εκεί παρόντες και περιμένουν να κοιτάξουν τον δολοφόνο των παιδιών τους στα μάτια.

Με παρόντες στο δικαστήριο 44 κατηγορούμενους, από τους 69, εκφωνήθηκε και ξεκίνησε η διαδικασία, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Δεν προσήλθαν στο δικαστήριο ο αρχηγός της οργάνωσης και η πλειονότητα των κατηγορουμένων βουλευτών.

Απόντες ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Χρήστος Παππάς, ο Ηλίας Παναγιωταρος, η Ελένη Ζαρούλια, ο Μιχάλης Αρβανίτης, ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και ο Γιώργος Γερμενής. Όλοι είχαν εξουσιοδοτήσει τους δικηγόρους τους προκειμένου να εξηγήσουν τους λόγους της απουσίας τους. Παρών είναι ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Παρόντες από την, κατά το κατηγορητήριο, διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης ήταν μόνο οι βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.

Κατά την ανάγνωση του καταλόγου των κατηγορουμένων, δηλώθηκε στο δικαστήριο ότι ένας εξ αυτών, ο Αντώνιος Μπολέτης, έχει αποβιώσει.

Επίσης, ένας εκ των κατηγορουμένων, ο Νίκος Παπαβασιλείου, που δικάζεται για εγκληματική οργάνωση και έχει ήδη καταδικαστεί για εμπρησμό σε μπαρ αλλοδαπού, στον ‘Αγιο Παντελεήμονα, δήλωσε ότι δεν έχει δικηγόρο και το δικαστήριο αναμένεται να του διορίσει αυτεπαγγέλτως.

ΧΑ2Μεταξύ των παρόντων κατηγορουμένων, είναι ο προσωρινά κρατούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς και οι δυο πυρηνάρχες της οργάνωσης σε Πέραμα και Νίκαια, Αναστάσιος Πανταζής και Γιώργος Πατέλης.

Νωρίτερα, έφτασαν στην αίθουσα οι κατηγορούμενοι, οι συνήγοροι υπεράσπισης και οι μάρτυρες κατηγορητηρίου μεταξύ των οποίων οι γονείς του Παύλου Φύσσα.

Η υπόθεση εκδικάζεται στην αίθουσα που έχουν πραγματοποιηθεί οι ακροαματικές διαδικασίες και άλλων ποινικών υποθέσεων όπως της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και του Συνδικάτου του Εγκλήματος.

Κατά την διάρκεια της εκφώνησης δημιουργήθηκε μικρή ένταση καθως η πρόεδρος του Δικαστηρίου δεν ακουγόταν και οι δημοσιογράφοι απείλησαν να αποχωρήσουν.

Τελικά το ζήτημα επιλύθηκε και η διαδικασία άρχισε με την πρόεδρο να εκφωνεί τα ονόματα των κατηγορουμένων και των δικηγόρων υπεράσπισης τους.

Η αίθουσα έχει μεγαλώσει καθώς έχουν διπλασιαστεί οι θέσεις των κατηγορουμένων, δεξιά και αριστερά έχουν προβλεφθεί θέσεις για τους συνηγόρους υπεράσπισης, στις μπροστινές θέσεις κάθονται οι δημοσιογράφοι ενώ στο πίσω μέρος της έχει διαμορφωθεί αίθουσα τύπου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ., όποιος δεν διαθέτει διαπίστευση, δεν μπορεί να πλησιάσει στο κτίριο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Μέτρα, βέβαια, δεν λαμβάνονται μόνο εκτός της δικαστικής αίθουσας αλλά και εντός. Στο εσωτερικό της ειδικά διαμορφωμένης αίθουσας υπάρχει επίσης ισχυρή αστυνομική δύναμη υπό το φόβο προπηλακισμών μαρτύρων κατηγορίας από χρυσαυγίτες που θα βρίσκονται στο ακροατήριο.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθονται (με αλαφαβητική σειρά) οι: Ιωάννης Άγγος, Διονύσης Αγιοβλασίτης, Δημήτρης Αγριογιάννης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Αναστάσιος Μάριος Αναδιώτης, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Γεώργιος Αποστολόπουλος, Νικόλαος Αποστόλου, Μιχαήλ Αρβανίτης Αβράμης, Χρήστος Γαλανάκης, Σάββας Γαρουφαλλάκης, Γεώργιος Γερμενής, Αντώνιος Γρέγος, Αριστόδημος Δασκαλάκης, Γεώργιος Δήμου, Μάρκος Ευγενικός, Ελένη Ζαρούλια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Ιωάννης Καζατζόγλου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Γεώργιος Καλπιτζής, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Καστρινός, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Νικόλαος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Ιωάννης Λαγός, Διονύσης Λιακόπουλος, Θωμάς Μαριάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Εμμανουήλ Μαυρικάκης, Μαργαρίτα Μικελλάτου, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Νίκος Μιχαλολιάκος, Νικόλαος Μίχος, Θωμάς Μπαρέκας, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Νικολέτα Μπενέκη, Αντώνιος Μπολέτης, Ευστάθιος Μπούκουρας, Ηλίας Παναγιώταρος, Αναστάσιος Πανταζής, Νικόλαος Παπαβασιλείου, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Χρήστος Παπάς, Γεώργιος Πατέλης, Γεώργιος Περρής, Γεώργιος Πετράκης, Βενετία Πόπορη, Γεώργιος Ρουπακιάς, Σταύρος Σαντοριναίος, Βασίλης Σιατούνης, Γεώργιος Σκάλκος, Θεώνη Σκαρπέλη, Θέμις Ευαγγελλία Σκορδέλη, Γεώργιος Σταμπέλος, Χρήστος Στεργιόπουλος, Θεόδωρος Στέφας, Αθανάσιος Στρατός, Γεώργιος Χρήστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας, Χρήστος Αντώνιος Χατζηδάκης, Αναστάσιος Χιλιός, Αριστοτέλης Χρυσαφίτης, Εμμανούηλ Ψυλλάκης.

newsit.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ