22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΦΥΤΕΨΕ ΕΝΑ ΔΕΝΔΡΟ

Ένας από τους πιο όμορφους τρόπους για να γιορτάσετε την Ημέρα της Γης, στις 22 Απριλίου, είναι να φυτέψετε ένα δέντρο. Φαίνεται τόσο απλό που ξεχνάμε να το κάνουμε πράξη. Έτσι, το National Geographic ζήτησε από την Kathleen Rogers, πρόεδρο του Δικτύου της Ημέρα της Γης, να εξηγήσει τη σημασία των δέντρων.

“Κρατούν τον κόσμο μας μαζί”, είπε η Rogers. “Στηρίζουν τη βιοποικιλότητα, παρέχουν οικοδομικά υλικά, αλλά τα δένδρα είναι υποτιμημένα από όλους μας.”

Τα δέντρα δεν δίνουν μόνο στα πουλιά ένα μέρος για να ζουν και προστασία από τον ήλιο, επηρεάζουν και τη δομή του περιβάλλοντός τους.

“Αν κόψεις όλα τα δέντρα και κατασκευάσεις κτίρια χωρίς βλάστηση … στην πραγματικότητα επηρεάζεις την κατασκευή του σπιτιού σου», είπε. “Τα δέντρα παρέχουν πολύτιμη αρχιτεκτονική και συγκρατούν το χώμα. Όταν εξαφανίζεις τα δέντρα, πραγματικά στέκεσαι σε ένα πολύ ασταθές έδαφος.”

Η αποψίλωση των δασών μπορεί επίσης να επιδεινώσει τις επιπτώσεις των αντίξοων καιρικών συνθηκών. Όταν χτυπούν οι καταιγίδες, τα δέντρα προστατεύουν το έδαφος από τη διάβρωση και μειώνουν την ένταση των πλημμυρικών φαινομένων.

Και φυσικά, τα δέντρα μας βοηθούν να αναπνέουμε, παίρνουν το διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνουν το οξυγόνο που χρειαζόμαστε.

Το περιοδικό National Geographic παρουσιάσει ένα άλμπουμ με 14 φωτογραφίες με δέντρα από όλο τον κόσμο.

Δείτε το ΑΛΜΠΟΥΜ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ