ΆΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΖΗΤΑ Η Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

Επιστολή στον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλοιάννη με την οποία ζητάει την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα αποθεματικά των Δήμων απέστειλε η επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου.

«Επειδή οφείλουμε να προστατεύσουμε τα χρήματα που ανήκουν στους συνδημότες μας, σας καλώ να συγκαλέσετε άμεσα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για να αποφασισουμε από κοινού τις επόμενες ενέργειές μας, ενέργειες που θα προστατεύουν τα συμφέροντα του Δήμου Λαρισαίων, μα και του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», σημειώνει χαρακτηριστικά στην επιστολή της η κα Καραλαριώτου.

Αναλυτικά η επιστολή:

Κε Δήμαρχε,

Όπως σας είναι γνωστό, η κυβέρνηση εντελώς ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση είτε συννενόηση με τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, όπως θα όφειλε, προχώρησε με τον πλέον αυταρχικό τρόπο, με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σε δέσμευση των αποθεματικών των Δήμων της χώρας.

Η ενέργεια αυτή κατά παράβαση κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμοποίησης έρχεται σε αντιθεση με θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος της χώρας μας  και δημιουργεί πληθώρα προβλημάτων στη λειτουργία των Δήμων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, μα πρωτιστως επειδή οφείλουμε να προστατεύσουμε τα χρήματα που ανήκουν στους συνδημότες μας, σας καλώ να συγκαλέσετε άμεσα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για να αποφασισουμε από κοινού τις επόμενες ενέργειές μας, ενέργειες που θα προστατεύουν τα συμφέροντα του Δήμου Λαρισαίων, μα και του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ