Γ. ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ: ΤΟ REUTERS ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ!!

Από την Πορτογαλία στον Κορυδαλλό για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και από εκεί  με λίγες ώρες ξεκούρασης στη Λάρισα και στην εκδήλωση της Φωτογραφικής Ομάδας f+ προκειμένου να παρουσιάσει δείγματα της δουλειάς του και να μιλήσει με τον κόσμο!

Ο επικεφαλής του Φωτογραφικού Τμήματος του Reuters στην Ελλάδα, διεθνούς κύρους φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης  βρέθηκε την Τρίτη στη Λάρισα και το αμφιθέατρο του «Μύλου» αποδείχτηκε πολύ μικρό για να ανταποκριθεί στην προσέλευση του κόσμου που έσπευσε στην εκδήλωση γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΛιβύη, Κροατία, Βοσνία, Κόσσοβο, Κομπάνι, Σομαλία, Σιέρα Λεόνε, Παλαιστίνη, Τσετσενία αμέτρητοι σταθμοί και σπουδαία πολιτικά και αθλητικά γεγονότα στην πλούσια καριέρα του, ωστόσο «… είμαι άνθρωπος που τρέχει και το χαίρομαι αν και εργάζομαι για ένα πρακτορείο με 1 δισεκατομμύριο αναγνώστες την ημέρα, κάτι που με γεμίζει άγχος και με κάνει μανιακό με την τελειότητα», θα πει ο Γιάννης Μπεχράκης.

«Προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν αντικειμενικός και ηθικός στη δουλειά μου», συνέχισε ο σπουδαίος φωτορεπόρτερ ο οποίος δεν δίστασε να δηλώσει για τον κολοσσό που λέγεται Reuters πως «… πρόκειται για ένα πρακτορείο μάλλον βαρετό που δεν έχει προσωπικότητα, γιατί απευθύνεται σε ένα παγκόσμιο κοινό!»

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στη χώρα μας ο Γ. Μπεχράκης  υποστήριξε πως από το Δεκέμβρη η Ελλάδα βρίσκεται στο top του διεθνούς χρηματιστηρίου των ΜΜΕ, αφού 8 στα 10 θέματα αφορούσαν στη  χώρα μας, ενώ καθημερινά «… 2 τουλάχιστον θέματα αφορούν την Αθήνα».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΌ,τι  κάνουμε το βλέπει όλος ο πλανήτης, μέσα από τις αποστολές μου γίνομαι και «δημοσιογράφος»  και το απολαμβάνω αν και το… φορτίο είναι βαρύ, κατέληξε καταχειροκροτούμενος  ο Γιάννης Μπεχράκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων συναντήσεων της φωτογραφικής ομάδας f+, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ