ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΑ 76 ΤΟΥ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΗΡΩ ΣΑΪΑ

Σ’ ένα μικρό εκκλησάκι στη Βάρκιζα, παντρεύτηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου, ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος και η εδώ και τρία χρόνια, αγαπημένη του, Ηρώ Σαΐα.

Ο 76χρονος μουσικοσυνθέτης γνώρισε το 2008 την Ηρώ σε συναυλία στην Κύπρο. Η 40χρονη ερμηνεύτρια ξεκίνησε την καριέρα της από τη «Σπείρα Σπείρα» του Σταμάτη Κραουνάκη κι έχει σπουδάσει υποκριτική.

Η επαγγελματική τους συνεργασία ξεκίνησε το 2011 σε ένα αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι που παρουσιάστηκε στην γνωστή αθηναϊκή σκηνή Gazarte. Το 2012, η Ηρώ Σαΐα συμμετείχε στην παράσταση του μουσικοσυνθέτη «Αμάν Αμήν», στο θέατρο Ακροπόλ. Ήταν η χρονιά που γεννήθηκε το ρομαντικό ειδύλλιο τους, το οποίο στην αρχή γνώριζαν μόνο οι φίλοι και συγγενείς του ζευγαριού. Το κοινό μυστικό που υπήρχε στους καλλιτεχνικούς κύκλους της πόλης, άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστό στα χρόνια που ακολούθησαν. Τα πρώτα δημοσιεύματα που αφορούσαν τη σχέση τους έκαναν την εμφάνιση τους, το 2014, και το ζευγάρι άρχισε πια να κινείται με μεγαλύτερη άνεση και να πραγματοποιεί τις πρώτες δημόσιες του εμφανίσεις.

Βέβαια, λίγοι ήταν εκείνοι που γνώριζαν ότι ο Σταύρος Ξαρχάκος και η Ηρώ Σαΐα, επρόκειτο να παντρευτούν. Οι ετοιμασίες του γάμου έγιναν με διακριτικότητα και το ζευγάρι λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου, παντρεύτηκαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Διονύσου, στο Island, όπου βρίσκεται στην περιοχή της Βάρκιζας. Με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας, η Ηρώ Σαΐα φορώντας ένα εντυπωσιακό νυφικό στάθηκε στο πλευρό του Σταύρου Ξαρχάκου. Κουμπάρα ήταν η Κατερίνα Παναγοπούλου, σύζυγο του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην γαμήλια τελετή παρεβρέθηκαν, η Μαρινέλλα, ο Μάκης Μάτσας από τη δισκογραφική εταιρία Minos Emi και ο ζωγράφος Γιώργος Σταθόπουλος.

Οι διαδικτυακοί φίλοι και θαυμαστές της ερμηνεύτριας έσπευσαν να τη συγχαρούν, ανεβάζοντας μηνύματα στη σελίδα της στο Facebook. «Θερμότατα συγχαρητήρια Ηρώ για το γάμο σου», «Να ζήσετε», «Κάθε ευτυχία στην ζωή σας», έγραφαν κάποια από τα μηνύματα.

Η 40χρονη ερμηνεύτρια, Ηρώ Σαϊα θεωρείται από τις πιο δυναμικές παρουσίες του ελληνικού τραγουδιού και μετρά αξιόλογες συνεργασίες με Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς.

Απόφοιτη της δραματικής σχολής του Νέου Ελληνικού Θεάτρου του Γιώργου Αρμένη και του τμήματος των Σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμό του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, η Ηρώ Σαϊα, σπούδασε φωνητική στο Εθνικό Ωδείο. Υπήρξε μέλος της μουσικό – θεατρικής ομάδας «Σπείρα-Σπείρα» και με τον Σταμάτη Κραουνάκη τη δένει μία μακροχρόνια φιλία. Το 2010 παρουσίασε την παράσταση Γυναίκα Τριαντάφυλλο στην Αθηναΐδα, με την υπογραφή του Σταμάτη Κραουνάκη, η ζωντανή ηχογράφηση της οποίας αποτέλεσε και την πρώτη προσωπική της δισκογραφική παρουσία.

Η παρουσία του Σταύρου Ξαρχάκου, υπήρξε καταλυτική στην καριέρα της. Το καλοκαίρι του 2013 τραγούδησε στοαφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου, στα Πρέσπεια και σε δυο sold out παραστάσεις στο Ηρώδειο.

Στις αρχές του 2014 εμφανίστηκε στο πλευρό της Ελένης Βιτάλη στο αφιέρωμα «Νυν και Αεί Τσιτσάνης» το οποίο υπέγραψε και διευθύνε ο μουσικοσυνθέτης. Το καλοκαίρι του 2014 συνεχίσε τη συνεργασία της με τον Σταύρο Ξαρχάκο, στις συναυλίες με τίτλο «Μάνα μου Ελλάς» τραγουδώντας αποκλειστικά τραγούδια του συνθέτη, μαζί με τον Ζαχαρία Καρούνη και τον Νεοκλή Νεοφυτίδη, σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας και στο Ηρώδειο. Στο πλευρό του νυν συζύγού της βρέθηκε και στην συναυλία που έδωσε ο μουσικοσυνθέτης το 2014, στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης με τον Σταμάτη Κόκκοτα, κερδίζοντας τις καλύτερες κριτικές και εντυπώσεις.

Για τη συνεργασία της με τον Σταύρο Ξαρχάκο είχε πει: «Είναι ένας μαέστρος που απαιτεί στη σκηνή τον καλύτερο εαυτό του τραγουδιστή. Έπρεπε λοιπόν να δουλέψω πάρα πολύ για να καταφέρω να παρακολουθώ τους “ρυθμούς” αυτού του ανθρώπου και να αποδώσω το αποτέλεσμα που ήθελε. Τώρα πια, πιστεύω ότι η επικοινωνία μας επί σκηνής είναι η ιδανική.

protothema.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ