ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΖΗΤΑ Η ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Δ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Με νέα της ανακοίνωση επανέρχεται σήμερα στο ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου φύλαξης μεταναστών στα όρια του δήμου Τυρνάβου, η Δράση Πολιτών, ζητώντας τη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος και εξαπολύοντας νέα επίθεση στη δημοτική αρχή και προσωπικά στο δήμαρχο Π. Σαρχώση. Στην ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής:

Η ‘’Δράση Πολιτών’’, με την πρόσφατη παρέμβασή της στο θέμα της λειτουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών στον Τύρναβο, προσπάθησε με σοβαρότητα και αίσθηση  πολιτικής ευθύνης να προκαλέσει έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο στους κόλπους της τυρναβίτικης κοινωνίας, προκειμένου να αποτρέψει τη δημοτική αρχή από τη δημιουργία ενός ‘’στρατοπέδου ψυχών’’, το οποίο θα καταστεί πηγή δεινών και περαιτέρω υποβάθμισης της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στον τόπο μας, ιδιαιτέρως μάλιστα σε μια συγκυρία οικονομικής στενότητας για το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Και, πράγματι, δηλώνουμε ικανοποιημένοι, καθόσον δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα μιας σοβαρής συζήτησης μεταξύ των Τυρναβιτών για το προαναφερθέν ζήτημα. Το συμπέρασμα, μάλιστα, της συζήτησης αυτής συμποσούται στην εξής διαπίστωση: Η συντριπτική πλειονότητα των Τυρναβιτών αποκρούει την εγκατάσταση και λειτουργία ενός Κέντρου Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών, καθότι αντιλαμβάνεται τα εκπηγάζοντα από μια τέτοια εξέλιξη προβλήματα (οικονομικά, κοινωνικά, εγκληματικότητας, υγειονομικά, ασφαλείας κ.λπ.).

Δυστυχώς, όμως, οι μόνοι που δεν έχουν συναίσθηση του περιβάλλοντος χωροχρόνου φαίνεται να είναι ο κ. Σαρχώσης με την περιβόητη κουστωδία του. Δηλαδή, ένας φαιδρός δήμαρχος που συνοδεύεται από μια εξίσου φαιδρή ομαδούλα. Έτσι, οι κύριοι αυτοί, που ήδη έχουν λάβει καθ’ υπόδειξη του ΣΥΡΙΖΑ τις αρνητικές για το μέλλον του Τυρνάβου αποφάσεις τους, αντί να συμβάλλουν με νηφάλιο τρόπο σε μια δημόσια συζήτηση για το εθνοκτόνο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, προτίμησαν την εκτόξευση προσωπικών επιθέσεων και  ύβρεων προς το πρόσωπο του επικεφαλής της ‘’Δράσης Πολιτών’’. Εμφανώς εφαρμόζουν, ελλείψει στέρεων επιχειρημάτων, γκεμπελικές μεθόδους, οι οποίες όμως κρίνονται και καταδικάζονται από την κοινή γνώμη του Τυρνάβου.

Ταυτόχρονα, οι κύριοι ‘’υπεύθυνοι’’ με την τρικυμία εν τω κρανίω, διέπραξαν ένα σοβαρότατο ολίσθημα. Κατηγορώντας με λύσσα τον επικεφαλής της ‘’Δράσης Πολιτών’’ ως ρατσιστή, μισαλλόδοξο και οτιδήποτε άλλο, φαίνεται να ξέχασαν πως και άλλοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες (δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρειφερειάρχες, περιφεριακοί σύμβουλοι) αντιδρούν στα κελεύσματα του ΣΥΡΙΖΑ και αποκρούουν μέτρα που θα υποβαθμίσουν τις κοινωνίες τους. Και αυτοί οι αυτοδιοικητικοί, κύριε Σαρχώση, είναι φασίστες, μισαλλόδοξοι και ρατσιστές; Ή μήπως εσείς και η κουστωδία σας είστε τα πειθήνια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ;

Η δημοκρατία, όμως, κύριε Σαρχώση, την οποία εσείς με βαναυσότητα έχετε καταπατήσει  στο Δήμο Τυρνάβου, πάντα ξέρει να δίνει λύσεις και να αποτυπώνει πολιτικες πραγματικότητες και αλήθειες. Σας καλούμε, λοιπόν, εσάς και την  κουστωδία σας, να ανιχνεύσουμε μαζί, και με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο, τα αισθήματα των Τυρναβιτών για το ζήτημα του Κέντρου Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών με ένα ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, για να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Εάν, πάντως, αρνηθείτε (πράγμα που αναμένουμε), πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν έχετε την πολιτική νομιμοποίηση να υποθηκεύσετε το μέλλον και την ομαλότητα του βίου στον τόπο μας με ένα Κέντρο Λαθρομεταναστών. Η φαιδρότητα, άλλωστε, έχει και τα όριά της. Αρκεί να κρατηθεί σε προσωπικό επίπεδο, χωρίς προσπάθεια επιβολής της στο ευρύτερο κοινωνικό γίγνεσθαι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ