13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!

«Οι εκδηλώσεις διάρκειας δύο εβδομάδων αποτελούν στοίχημα για τη Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας και διοργανώνονται για πρώτη φορά στην πόλη, με απώτερο στόχο την καθιέρωσή τους».

Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων την Τετάρτη, στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών και στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, από τα μέλη της λέσχης Ελένη Γκισάκη, Χριστίνα Μπαρμπή, Δημήτρη Πάλλη, Βασίλη Ζαφειρίου και Κώστα Μυγδανάλευρο, οι οποίοι αναφέρθηκαν στον κύκλο εκδηλώσεων με τον τίτλο «Φωτογραφικές Συναντήσεις» που θα πραγματοποιηθούν από 25 Απριλίου έως 10 Μαΐου  στη Λάρισα.

Όπως υποστήριξαν με θέρμη  οι διοργανωτές «… πρόκειται για μια σπουδαία προσπάθεια που αγκαλιάστηκε από όλους αφού αποτέλεσε προϊόν  συνεργασίας φορέων αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης που ανταποκρίθηκε με προθυμία στο κάλεσμα», ενώ οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε 13  χώρους πολιτισμού της Λάρισας με τη συμμετοχή 13 φωτογραφικών λεσχών και ομάδων από  Λάρισα, Φλώρινα, Κομοτηνή, Βέροια, Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πάτρα και Χανιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των «Φωτογραφικών Συναντήσεων» θα μιλήσουν ο γνωστός φωτογράφος Γιώργος Δεπόλλας  και ο θεωρητικός της φωτογραφίας Ηρακλής Παπαϊωάννου, ενώ τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 25 Απριλίου, στις 8μ.μ., στο «Μύλο του Παππά».

Το 15νθήμερο των εκδηλώσεων γίνεται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού και Επιστημών, την Αντιδημαρχία  Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού, τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα  και το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ