ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΣΑΣ

Η κάθε εποχή συνδέεται με ένα χρώμα, το οποίο έχει το δικό του μήκος κύματος και επηρεάζει τη σωματική και ψυχική υγεία ενός ανθρώπου. Στο Φενγκ–Σούι χρησιμοποιούνται όλα σύμφωνα με την αρχή «το όμοιο με το όμοιο».

Σύμφωνα με αυτή την αρχή η κάθε εποχή συνδέεται με ένα χρώμα, το οποίο έχει το δικό του μήκος κύματος και επηρεάζει τη σωματική και ψυχική υγεία ενός ανθρώπου. Αν θέλετε να διακοσμήσετε την καθημερινή σας ζωή, χρησιμοποιώντας τα χρώματα που αντιστοιχούν στην εποχή γέννησης σας, θα συντονιστείτε με τη φύση και με αυτόν τον τρόπο θα καλυτερεύσετε τη ζωή σας.

Περιβάλλοντας τον εαυτό σας με το χρώμα που αντιστοιχεί στην εποχή που γεννηθήκατε συντονίζεστε πλήρως με τις δονήσεις που αντιπροσωπεύουν τον εσωτερικό εαυτό σας.

Έτσι αν η γενέθλια εποχή σας είναι το φθινόπωρο, τότε το χρώμα της γέννησης σας είναι το άσπρο.

Με το να φοράτε λευκά ρούχα, να οδηγείτε ένα άσπρο αμάξι ή να έχετε τέτοια επίπλωση στο σπίτι σας, θα ενισχύσετε την ικανότητα σας να εναρμονίζεστε με τη ροή της ενέργειας, με τον τρόπο που αρμόζει στο άτομο σας.

Μπορεί ακόμα να έχετε ακόμα περισσότερη καλοτυχία, αν διαλέξετε ένα κατοικίδιο ζώο με το χρώμα που αντιστοιχεί στη γέννηση σας.

Τα γενέθλια χρώματα

Άνοιξη (Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος) – Πράσινο

Καλοκαίρι (Μάιος, Ιούνιος) – Κόκκινο

Κατακαλόκαιρο (Ιούλιος, Αύγουστος) – Κίτρινο

Φθινόπωρο (Σεπτέμβριος. Οκτώβριος – Άσπρο

Χειμώνας (Νοέμβριος, Δεκέμβριος, Ιανουάριος) – Μαύρο

Κατά μία γενική θεώρηση, θα λέγαμε ότι τα χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν την επίτευξη στόχων.

Για παράδειγμα, αν αναζητάτε έναν/μια σύντροφο πρέπει να έχετε πολύ κόκκινο ή ροζ χρώμα στο σπίτι σας. Αν η ηλικία σας είναι κάτω των πενήντα ετών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φωτεινότερες αποχρώσεις του κόκκινου και του ροζ. Αν η ηλικία σας είναι πάνω από πενήντα και αναζητάτε σύντροφο, μπορείτε να χρησιμοποιείστε βαθύτερες αποχρώσεις του κόκκινου και του ροζ.

Το πράσινο είναι το κατάλληλο χρώμα για να φέρετε γαλήνη και ηρεμία στη ζωή σας. Συγχρόνως είναι το ιδανικό χρώμα, για να βοηθήσει την ανάπτυξη μιας καριέρας.

Αν τα οικονομικά σας δεν είναι καλά ή δεν έχετε δουλειά, τότε βάλτε παντού γύρω σας άφθονο κίτρινο χρώμα.

Αν υπάρχει ασθένεια και ιδίως σε σοβαρές περιπτώσεις, το χρώμα που πρέπει να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε και πολύ περισσότερο να το φοράτε είναι το μαύρο. Αντιθέτως χρησιμοποιείστε το άσπρο ιδιαίτερα στους τοίχους, για να βοηθήσετε την υγεία σας να βελτιωθεί.

Οι άσπροι τοίχοι αρμόζουν στις σχολικές αίθουσες και τις κλινικές.

Όταν φοράτε λευκά ρούχα συμβάλλετε στην ευκινησία σας.

Η χρήση των χρωμάτων με αυτό τον τρόπο έχει ίσως λεπτές επιδράσεις, αποφέρει όμως σημαντικά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Μην παραβλέψετε λοιπόν τη δύναμη τους, προκειμένου να αλλάξετε τη ζωή σας.

infokids.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ