ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού στον Αμπελώνα θα προχωρήσει μέσα στις επόμενες ημέρες ο δήμαρχος Τυρνάβου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Παναγιώτης Σαρχώσης, βάζοντας ουσιαστικά τέλος σε ένα σίριαλ που ξεκίνησε πριν από 15 περίπου μήνες όταν είχε δημοπρατηθεί το έργο και το οποίο λόγω των χειρισμών του προηγούμενου προέδρου της ΔΕΥΑΤ οδηγήθηκε σε τεράστιες καθυστερήσεις.

Το έργο που αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης είναι προϋπολογισμού μαζί με ΦΠΑ 3.063.793,30 € με ΦΠΑ και βάσει του σχεδιασμού η εγκατάσταση του Βιολογικού Καθαρισμού Επεξεργασίας Λυμάτων  θα κατασκευαστεί στη ΝΑ περιοχή της πόλης του Αμπελώνα στην θέση «Παλαιός» και σε αγροτεμάχιο της ΔΕΥΑΤ έκτασης 10 στρεμμάτων.

Η προβλεπόμενη μέθοδος επεξεργασίας είναι αυτή της ενεργού ιλύος με παρατεταμένο αερισμό, με ταυτόχρονη σταθεροποίηση της παραγόμενης βιολογικής ιλύος και βιολογική απομάκρυνση αζώτου. Το σύστημα επεξεργασίας που θα εφαρμοσθεί θα καλύπτει πλήρως και στον απαιτούμενο βαθμό απόδοσης τις παροχές και φορτία σχεδιασμού, ενώ ο προσφερόμενος εξοπλισμός θα είναι σύμφωνος με τους διεθνείς κανονισμούς και πρότυπα (ISO, DIN, BS, ΕΛΟΤ κ.λπ.).

Συνοπτικά τα έργα που θα κατασκευαστούν είναι τα ακόλουθα:

  1. Μονάδα προεπεξεργασίας με εσχάρωση, εξάμμωση και λιποσυλλογή.
  2. Βιολογικός αντιδραστήρας για απομάκρυνση οργανικού φορτίου και ταυτόχρονη νιτροποίηση – απονιτροποίηση.
  3. Τελική καθίζηση.
  4. Αντλιοστάσιο ανακυκλοφορίας και περίσσειας ιλύος.
  5. Χλωρίωση – Αποχλωρίωση.
  6. Μεριστές παροχής.
  7. Μετρητής παροχής.
  8. Μηχανική πάχυνση και αφυδάτωση ιλύος.
  9. Έργα διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων.
  10. Μονάδα προεπεξεργασίας βοθρολυμάτων.
  11. Διαμόρφωση χώρου – βοηθητικά δίκτυα.
  12. Δίκτυα σωληνώσεων και οδοποιίας
  13. Κτιριακά έργα.
  14. Δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και αυτοματισμών.

Στο έργο προβλέπεται επίσης η εγκατάσταση μετρητικών οργάνων, εργαστηριακού και βοηθητικού εξοπλισμού συστημάτων απόσμησης καθώς και κάθε έργου ή εργασία που απαιτείται για την επιτυχή λειτουργία των εγκαταστάσεων.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ