ΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ ΕΙΣΑΙ; ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΞΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ «ΦΥΛΕΣ» ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ

Αν δεν τα πάτε καλά με τον συνταξιδιώτη σας, είναι πιθανό να υπάρχει λόγος. Κατά πάσα πιθανότητα είναι επειδή εσείς προτιμάτε ένα καλό εστιατόριο, ενώ ο φιλαράκος σας προτιμά να δει μια καλή ταινία. Αλλά τώρα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, θα μπορούσε να υπάρχει και ένας νέος λόγος: θα μπορούσατε απλά να ανήκετε σε διαφορετικές …φυλές.

Σε μια πρόσφατη μελέτη που ονομάζεται Future Traveller Tribes 2030 (= Μελλοντικές Φυλές ταξιδιωτών 2030), προσδιορίζονται έξι διαφορετικά είδη προσωπικοτήτων που χαρακτηρίζουν το μέλλον του ταξιδιού, αναδύονται τώρα και θα ξεχωρίζουν ολοένα και περισσότερο τα επόμενα 15 χρόνια.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι έξι τύποι είναι οι εξής:

Αναζητητές Απλότητας: εκείνοι που επιδιώκουν τις all-inclusive διακοπές και τα παρόμοια, επειδή απωθούνται από τα προβλήματα που μπορεί να βρεθούν στο δρόμο τους.

Αναζητητές Κοινωνικού Κεφαλαίου: αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να σχεδιάσουν τον επόμενο προορισμό τους ανάλογα με το τι οι φίλοι τους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θέλουν να τους δουν να κάνουν, μόνο και μόνο για να αποκτήσουν επιρροή.

Πολιτιστικοί Καθαρολόγοι: οι ταξιδιώτες αυτής της κατηγορίας επιθυμούν πολιτισμικά αυθεντικές εμπειρίες και προτιμούν να πάνε πέρα από την επιφάνεια των πραγμάτων.

Ηθικοί ταξιδιώτες: οι ηθικοί ταξιδιώτες κάνουν σχέδια για να πάνε στο εξωτερικό και να προσφέρουν χείρα βοηθείας, όπως η ανοικοδόμηση μιας κοινότητας μετά από φυσική καταστροφή.

Ταξιδιώτες Υποχρεώσεων: αναρρίχηση σε ψηλές κορυφές, συμμετοχή σε μαραθώνιους, έρευνα για να βρουν τα γραμματόσημα που λείπουν από τη συλλογή τους. Αυτοί οι ταξιδιώτες έχουν μια αποστολή.

Κυνηγοί ανταμοιβής: οι κυνηγοί ανταμοιβής θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο σε αναζήτηση τρόπων ώστε να ανταμείψουν τον εαυτό τους για τα επιτεύγματά τους, και θα πληρώσουν πολλά λεφτά για να το πετύχουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ