ΜΗ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΤΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ…

Ενώ η Μεσόγειος και το Αιγαίο κυριολεκτικά γεμίζουν με τα κορμιά των πνιγμένων προσφύγων και μεταναστών, τα ΜΜΕ η δεξιά και η ακροδεξιά δηλητηριάζουν ακόμα περισσότερα την ήδη απελπισμένη κοινωνία με μίσος και μισαλλοδοξία εναντίον προσφύγων και μεταναστών.  Κοντά σ΄ αυτούς, εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες σαν τους «δικούς» μας Ελασσόνας & Τεμπών προτάσσουν τα στήθη τους για να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα φιλοξενίας προσφύγων στις περιοχές τους για να μη μιανθούν οι τοπικές κοινωνίες.

Κι από κοντά λοιποί «προοδευτικοί» τύπου  Άννας Βαγενά, βουλευτίνας του κυβερνώντος κόμματος, που διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους, σοκάρονται και αγανακτούν με τους μετανάστες που βγαίνουν από τα στρατόπεδα και τα κρατητήρια και «λιάζονται στις πλατείες».

Άραγε όλοι αυτοί αισθάνονται πλέον πιο ανακουφισμένοι και ασφαλείς που κάθε μέρα εκατοντάδες μετανάστες «δροσίζονται στον πάτο της Μεσογείου» ?

Αν οι μετανάστες ήταν τράπεζες , θα τους είχαν σώσει …

Την ώρα που στο τελευταίο και χειρότερο ναυάγιο, δολοφονία λέμε εμείς, που έγινε ποτέ στο μεσόγειο χάθηκαν σχεδόν 1000 ζωές προσφύγων, η ΕΕ με την απίστευτη υποκρισία και τα τηλεοπτικά δάκρυα, «βαφτίζοντας» τους διακινητές το μεγαλύτερο πρόβλημα,  μιλάει για ακόμα περισσότερη φύλαξη συνόρων και ενίσχυση της Frontex. Λες και φράχτες, ναρκοπέδια και θάλασσες μπορούν να σταματήσουν απελπισμένους ανθρώπους από εν δυνάμει θανατηφόρα ταξίδια , στην προσπάθεια τους να σωθούν από την πείνα και τους πολέμους. Λες  και οι πολιτικές  της Ε.Ε. και των οικονομικών ελίτ δεν ήταν αυτές που συνέβαλαν ακριβώς σε αυτούς τους πολέμους & τις εμφυλιες συρράξεις προκειμένου να διευκολύνεται η εκμετάλλευση και η αρπαγή του πλούτου λαών & χωρών.

Ο Ευρωπαϊκός «πολιτισμός» και τα «κεκτημένα» του, επιτρέπουν την ελεύθερη διακίνηση ζώων , εμπορευμάτων και κεφαλαίων προκειμένου να συσσωρεύεται ο πλούτος και να διασώζονται τράπεζες αλλά θεωρούν αδιανόητη την ελεύθερη μετακίνηση ή τη διάσωση ανθρώπων που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον.

Είναι άραγε στρέβλωση και  πολιτική αναλγησία της Δύσης, αποτέλεσμα πολιτισμικής κρίσης, κρίσης αξιών και ελλείμματος  ουμανισμού ?

Δεν μπορούμε να έχουμε αυταπάτες. Δεν πρόκειται για παρακμιακά φαινόμενα στη Δύση, την Ευρώπη και τις  «αναπτυγμένες» χώρες. Οι πλούσιοι της Ευρώπης κι όλου του κόσμου μπορούν να είναι τόσο «πολιτισμένοι» και «ουμανιστές» όσο μπορούν να διασφαλίζουν ότι θα συνεχίζουν να «χοντραίνουν» τις κοιλιές και τα πορτοφόλια τους από το αίμα και τον ιδρώτα των φτωχών του κόσμου.

Διαλέγουμε όχθη…

Εμείς λοιπόν δεν είμαστε με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ούτε γιατί έχουμε μεγαλύτερη ευαισθησία ούτε γιατί είμαστε ανθρωπιστές. Είμαστε μαζί τους, γιατί σ΄ αυτό τον διαρκή κοινωνικό πόλεμο παίρνουμε θέση με τους φτωχούς και τους κολασμένους της γης, ντόπιους και ξένους, ενάντια στα συμφέροντα των πλούσιων & των εκμεταλλευτών, γιατί αξίζουμε και διεκδικούμε ένα καλύτερο κόσμο ισότητας & αλληλεγγύης  χωρίς μίσος, ρατσισμό και εκμετάλλευση.

Σήμερα όσοι συγκλονιζόμαστε και θρηνούμε με ειλικρίνεια τις εκατόμβες νεκρών στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα, οφείλουμε να ξεπεράσουμε διχασμούς και προκαταλήψεις να ενωθούμε ανεξάρτητα από φύλλο, έθνος και φυλή στη βάση του δικαιώματος μας στη ζωή και την αξιοπρέπεια, να αναγκάσουμε κυβερνήσεις και Ε.Ε. να σταματήσουν να δολοφονούν. Το «μεταναστευτικό» δεν λύνεται με Δουβλίνα, Σέγκεν και φράχτες στα σύνορα. Το μεταναστευτικό δεν λύνεται όσο υπάρχει εκμετάλλευση, εντός ή εκτός συνόρων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ