ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΟΡΟΥ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΑΠΟ  ΦΑΙΗ ΣΟΥΚΟΥ ΚΑΙ Σ.ΜΟΥ.Θ.

Στο πλαίσιο της εβδομάδας Χορού που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών το Σάββατο 25 Απριλίου από  11.00-14.00, η Λαρισαία χορογράφος και χορεύτρια Φαίη Σούκου πραγματοποιεί σεμινάριο Contact Improvisation, στο 2ο όροφο στο Μύλο του Παππά.

Το Contact Improvisation (CI), σε ένα γενικότερο πλαίσιο, στοχεύει στον πνευματικό και σωματικό συσχετισμό με το άλλο άτομο. Έτσι, δουλεύοντας σε ζευγάρια, ή ακόμη και σε ομάδες, το μάθημα αυτό βασίζεται στην επαφή, την συνεργασία, την ομαδικότητα και τον συντονισμό. Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι οι μεταφορές βάρους, ανάμεσα στο χορευτικό ζευγάρι, γνωρίζοντας έτσι το σώμα, τις δυνατοτητες και τα όρια του. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνθέσουν τη δική τους χορογραφία contact impro, βασισμένη σε έναν σύντομο θεατρικό διάλογο (προετοιμασμένος από τον instructor).
Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές (επαγγελματίες και μη), σε ηθοποιούς, και σε όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν το contact improvisation ως χορογραφικό/ σκηνοθετικό εργαλείο.
Συμμετοχή 10 ευρώ.

Την ιδια μέρα απο 17.00-20.00 το  Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου πραγματοποιεί «ανοιχτό εργαστήρι  COMBO», στο 2ο όροφο στο κεντρικό κτήριο του Μύλου του Παππά.

Από το 2001 μέχρι σήμερα, το Σ.Μου.Θ. έχει αναπτύξει ένα δικό του, πρωτότυπο μοντέλο δημιουργικών εργαστηρίων, τα οποία βασίζονται στη σύνθεση των παραστατικών τεχνών (θέατρο, χορός, μουσική κλπ) και προϋποθέτουν την ενεργή συμμετοχή των εκπαιδευομένων. Μέσω των εργαστηρίων αυτών, επιτυγχάνονται ταυτόχρονα πολλαπλοί στόχοι, όπως η μύηση στις τέχνες που συνθέτουν το Μουσικό Θέατρο, η αυθόρμητη έκφραση, η ομαδική δημιουργία κ.α.

Ως ένα από τα βασικά εργαλεία του Σ.Μου.Θ. το COMBO αποτελεί μια μεθοδολογία που εξελίσσεται και ενδυναμώνεται συνεχώς, καθώς βρίσκει εφαρμογές σε δράσεις εκπαιδευτικού, κοινωνικού, δημιουργικού και καλλιτεχνικού χαρακτήρα τόσο εντός της ίδιας της ομάδας όσο και διεθνώς, μέσα από τις Ευρωπαϊκές της συνεργασίες.

Συμμετοχή δωρεάν.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ