Η ΕΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

Η μετατροπή της Μεσογείου σε νεκροταφείο «ανθρώπινων ψυχών» δείχνει με τον πιο ωμό και βίαιο τρόπο το πρόσωπο του σύγχρονου βάρβαρου καπιταλισμού. Η επέμβαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με κύριο σκοπό την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και την πρόοδο των γεωστρατηγικών επιδιώξεων τους για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους, καταδικάζει τους ντόπιους πληθυσμούς στη δυστυχία, την πείνα και το θάνατο.

Αυτή είναι η αιτία που διογκώνει το μεταναστευτικό κύμα των ανθρώπων που φεύγουν από τις πατρίδες τους για να εξασφαλίσουν πρώτα απ’ όλα την επιβίωση τη δική τους και των παιδιών τους. Αυτοί που τους εξαναγκάζουν στην προσφυγιά είναι που χτίζουν τα τείχη, που βουλιάζουν τις βάρκες της αγωνίας στη Μεσόγειο, είναι οι ηθικοί αυτουργοί των μαζικών δολοφονιών που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες. Για όσους καταφέρουν να γλυτώσουν από τον πνιγμό, το κυνηγητό της FRONTEX, τους περιμένει το στρατόπεδο συγκέντρωσης, η απλήρωτη και μαύρη εργασία, το μαχαίρι του φασίστα, το επίσημο και ανεπίσημο κυνηγητό.

Κανείς δεν μπορεί να μένει απαθής στο διαρκές αυτό έγκλημα. Τη λύση δεν μπορεί να δώσει η ΕΕ και το ΝΑΤΟ που είναι οι κύριοι αίτιοι για το πρόβλημα. Τη λύση δεν μπορεί να δώσει η κυβέρνηση που δεν αμφισβητεί το πλαίσιο των ευρωσυνθηκών, της Σένγκεν και των συνθηκών του Δουβλίνου. Αυτοί χρησιμοποιούν τον πρόσφυγα για να καλλιεργούν τη διαίρεση της εργατικής τάξης, να δημιουργήσουν ψεύτικους εχθρούς. Να απομονώσουμε την ακροδεξιά αντιπολίτευση Σαμαρά που κραυγάζει για «νόμο και τάξη» και προσπαθεί να οικειοποιηθεί τη ρατσιστική ατζέντα της Χρυσής Αυγής.

ΤΟ ‘‘ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ’’ ΚΑΙ Ο ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ

Πραγματοποιήθηκε πριν από ένα μήνα η επίσημη τελετή ολοκλήρωσης της επιχείρησης της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (EUFOR RCA) στην έδρα του Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ) στη Λάρισα.Για περισσότερο από ένα χρόνο το στρατηγείο της Λάρισας αποτέλεσε τόπο οργάνωσης των επιχειρήσεων και εκπαίδευσης Ευρωπαίων μισθοφόρων για την στρατιωτική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Μια επέμβαση που έρχεται σε συνέχεια με τις επεμβάσεις των Γάλλων ιμπεριαλιστών και του Ευρωστρατού σε Μάλι, Αφγανιστάν και Λιβύη.

Συμμετείχε, λοιπόν, με τον τρόπο της και η Ελλάδα μέσω του στρατηγείου της Λάρισας στις επιδιώξεις αυτών των σύγχρονων σταυροφοριών που θα φέρουν τεράστια κερδοφορία στις παγκόσμιες εταιρίες τους και πείνα, καταστροφή και μετανάστευση στους λαούς. Συγκεκριμένα, καρδιά της επιχείρησης αυτής αποτελούσαν τα συμφέροντα των γαλλικών κολοσσών όπως η πετρελαϊκή «ΤΟΤΑL», η εταιρεία αναψυκτικών και ζάχαρης «Castel», η εταιρεία ενέργειας και κατασκευής πυρηνικών σταθμών «AREVA», η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας «FranceTelecom».

Ήδη οι πρώτες σκέψεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, δείχνουν ότι το ‘‘επιτυχές’’ πείραμα της Λάρισας ίσως να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη ενός Ευρωπαϊκού Στρατού. Ο Γάλλος στρατηγός ουσιαστικά σε συνεντεύξεις του περιγράφει μια ενδεχόμενη δομή ενός ευρωπαϊκού στρατού, (με στρατηγεία και δυνάμεις ταχείας αντίδρασης) τη δημιουργία του οποίου στηρίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν ΚλοντΓιούνκερ αλλά και ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της γερμανικής Βουλής.

Σε μια περίοδο που γίνεται ολοφάνερο και στον τελευταίο ευρωπαίο που οδηγούν οι πολιτικές της λιτότητας και των ιμπεριαλιστικών πολέμων τα στελέχη της ΕΕ ονειρεύονται δημιουργία Ευρωστρατού, ετοιμοπόλεμου και αδίστακτου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το λαό, το εργατικό κίνημα να δώσει ηχηρή απάντηση στις μαζικές δολοφονίες προσφύγων και τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές που τις γεννούν. Το μαζικό κίνημα πρέπει να απαιτήσει:

  • Καμία συμμετοχή στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.
  • Καμία σκέψη για Ευρωστρατό
  • Απειθαρχία στις αντιμεταναστευτικές συνθήκες της Ε.Ε.
  • Ρήξη κι έξοδος από τους βάρβαρους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ και ΝΑΤΟ.
  • Άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες και χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για να ταξιδέψουν όπου θέλουν.
  • Καμία ανοχή, κατάργηση τώρα των φασιστικής έμπνευσης στρατοπέδων συγκέντρωσης
  • Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.
  • Πλήρη και ίσα δικαιώματα σε όλους τους μετανάστες που ζουν κι εργάζονται στη χώρα μας.

Όχι στην Ευρώπη φρούριο – Να διαλυθεί η FRONTEX – Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι!

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com