ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 24 Απρίλη, πλατιά αγροτοκτηνοτροφική σύσκεψη, στην Καλλιθέα Ελασσόνας. Στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και των αγροτικών συλλόγων της επαρχίας Ελασσόνας ανταποκρίθηκαν πολλοί αγροτοκτηνοτρόφοι από τα χωριά του Ολύμπου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον τομέα.

Η σύσκεψη περιελάμβανε ενημέρωση τόσο για την πρόσφατη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων, όσο και για τις εξελίξεις σχετικά με βοσκοτόπους, καταρροϊκό πυρετό, σταυλικές εγκαταστάσεις, εξισωτική αποζημίωση και νέα ΚΑΠ.

SAMSUNG CAMERA PICTURESΗ  σύσκεψη άνοιξε με χαιρετισμό από τον Γιώργο Αποστόλου, Πρόεδρο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Τσαριτσάνης ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας. Τη συζήτηση που ακολούθησε, συντόνισε ο Γιάννης Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σαρανταπόρου, όπου σε αυτήν εκφράστηκε η αγωνία των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής για το μέλλον και την επιβίωσή τους.

Οι παριστάμενοι εξέφρασαν την στήριξή τους στο πλαίσιο των αιτημάτων της Ομοσπονδίας και του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Μπλόκων, το οποίο εκφράζεται στα εξής αιτήματα:

  • Καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους, με βάση τις βοσκήσιμες εκτάσεις του 2012.
  • Αποζημίωση για τον καταρροϊκό πυρετό, μέτρα προστασίας από τώρα για το επόμενο διάστημα και τον κίνδυνο επανεμφάνισης του.
  • Οι ενισχύσεις να δίνονται με βάση το ζωικό κεφάλαιο και όχι τους βοσκότοπους.
  • Δωρεάν νομιμοποίηση των σταυλικών εγκαταστάσεων.
  • Να υπάρξει έκπτωση 2500 ευρώ από την φορολογία των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων για φέτος. Να καταργηθεί η διάταξη που προβλέπει την φορολόγηση των ενισχύσεων και των αποζημιώσεων.

SAMSUNG CAMERA PICTURESΑπό τις τοποθετήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων που έλαβαν μέρος στη σύσκεψη τονίστηκε μεταξύ άλλων, η αναγκαιότητα να υπάρξει αγωνιστική ετοιμότητα και ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος με τη δημιουργία και τη μαζικοποίηση των αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων.

Στο τέλος της σύσκεψης εκλέχτηκε αντιπροσωπευτική επιτροπή από τα χωριά Καλλιθέα, Καλύβια, Λιβάδι, Ολυμπιάδα, Πύθιο, Δολίχη, Σκοπιά και Λόφο, με σκοπό τη συγκρότηση Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ολύμπου και τη διενέργεια εκλογών, για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ