«ΘΕΡΜΗ» ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μέσα σε φωνές και συνθήματα συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, των συνταξιουχικών  οργανώσεων, του ΜΑΣ,  του σωματείου ιδιωτικών κλινικών καθώς και απλήρωτων εργαζομένων της «Αρωγής» έφτασε σήμερα το απόγευμα στη  Λάρισα ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος μίλησε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας με θέμα «Η Υγεία στη Θεσσαλία».

Νωρίτερα σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για «… πλήρη εγκατάλειψη του συστήματος υγείας, ενός φορέα που καλείται να υπηρετήσει την κοινωνία και τους πολίτες της».

Ο Παν. Κουρουμπλής  μιλώντας για τη σημερινή σύσκεψη αναφέρθηκε σε μια «… ανοιχτή και πρωτόγνωρη διαδικασία που στόχο έχει την προσέγγιση των προβλημάτων και την όσο το δυνατόν καλύτερη αποτύπωσή τους σε μια εποχή υγειονομικής φτώχειας, ενώ η συγκεκριμένη προσπάθεια ξεκίνησε από την Κρήτη και συνεχίστηκε σε Ήπειρο, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη με τελευταίο σταθμό τη Χαλκίδα».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑναφερόμενος στο θέμα των προσλήψεων επανέλαβε την ανακοίνωση- δέσμευση του πρωθυπουργού για 4.500 προσλήψεις, ενώ ερωτώμενος για το ζήτημα των διοικητών των νοσοκομείων υποστήριξε πως «… έχω το δικαίωμα να επιλέγω τους συνεργάτες μου, ζήτησα τις παραιτήσεις όλων χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα αντικατασταθούν και όλοι τους!»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚλείνοντας ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε πως τις προσεχείς ημέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα  οι δαπάνες όλων των νοσοκομείων για το 2014 καθώς και οι προϋπολογισμοί του 2015, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα έχει δρομολογηθεί συνάντηση με εκπροσώπους πολυεθνικών εταιρειών φαρμάκου για την εξοικονόμηση χρημάτων.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΣΙΑΠΛΕ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤην έντονη αντίδραση του Παν. Κουρουμπλή  προκάλεσε ο χαρακτηρισμός «φιέστα» του προέδρου του ΕΚΛ Τάσου Τσιαπλέ όταν ο τελευταίος τον προσέγγισε προκειμένου να του επιδώσει σχετικό υπόμνημα με τα αιτήματα του ΕΚΛ.

«Για ποια φιέστα μιλάς», αντέτεινε  ο υπουργός καλώντας τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου να «τα πει μέσα στο αμφιθέατρο».

Τα αίματα άναψαν προς στιγμή με τον Τάσο Τσιαπλέ  να αποχωρεί επιμένοντας στο χαρακτηρισμό και ζητώντας «… λύσεις στα προβλήματα και όχι φιέστες».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΙΑΠΛΕ

Μιλώντας νωρίτερα στους δημοσιογράφους με αφορμή την κινητοποίηση ο πρόεδρος  του ΕΚΛ υποστήριξε πως «… την ώρα που υπάρχουν τεράστια προβλήματα και ελλείψεις στο χώρο της υγείας κάποιοι επιμένουν να στήνουν φιέστες. Απαιτούμε δημόσιο  δωρεάν σύστημα υγείας για όλους και γενναία αύξηση των κονδυλίων για τον ευαίσθητο αυτό τομέα».

Τη σημερινή συνάντηση, που έγινε παρουσία τοπικών βουλευτών, του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας, δημάρχων κλπ. Οργάνωσε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ