ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ .  ΚΑΜΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΚΑΠ –  ΕΕ

H Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ με ανακοίνωσή της καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν, μαζικά και μαχητικά, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά. “Τιμάμε αγωνιστικά αυτούς που θυσίασαν και τη ζωή τους και μας δίδαξαν ότι με αγώνα και πάλη κερδίζουμε τα δικαιώματα μας”, αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει: 

“Συντονίζουμε τα βήματα μας με την εργατική τάξη, όπως έγινε δεκάδες φορές στην  ιστορία του εργατοαγροτικού κινήματος στη χώρα μας. Αντιπαλεύουμε από κοινού την αντιλαϊκή πολιτική που μας οδηγεί στην φτώχεια, την εξαθλίωση και  τον αφανισμό.

Η «σκληρή» και «περήφανη» διαπραγμάτευση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδείχθηκε διαφημιστική απάτη. Δεν διαπραγματεύεται την απαλλαγή του λαού απ τις συνέπειες της πολιτικής της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Με εκβιαστικά πλαστά διλλήματα γεφυρώνει παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα για να στηρίξει τους μονοπωλιακούς ομίλους. Δεν διαπραγματεύεται για μας αλλά για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση στο κεφάλαιο.  Διατηρεί την άγρια φορολόγηση από το πρώτο ευρώ αγροτών κτηνοτρόφων και λαϊκών στρωμάτων, τις αντιλαϊκές ευρωενωσιακές αποφάσεις της Ε.Ε, της τρόικας που την βάφτισε “θεσμούς”, την νέα ΚΑΠ που αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής και ξεκληρίσματος των φτωχών αγροτών.

Συνεχίζει το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων. Τα χαράτσια στραγγαλίζουν τους μικροεπαγγελματίες. Ιδιωτικοποιεί την υγεία, την παιδεία και την πρόνοια,  ενώ αυξάνεται η ανεργία.   Διατηρεί τα μέτρα που φέρνουν φτώχεια και δυστυχία για το λαό, κέρδη για το κεφάλαιο την ίδια ώρα που προσφέρει νέες φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις στους βιομήχανους, εφοπλιστές και τραπεζίτες.

Η συντονισμένη επίθεση στην ζωή και στο εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την οργάνωση και την κοινή πάλη εργατών, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων, νεολαίας και γυναικών των λαϊκών οικογενειών. Μόνο μια τέτοια Λαϊκή Συμμαχία μπορεί να βάλει φρένο και στην πορεία να ανατρέψει την βαρβαρότητα που ζούμε.

Τιμάμε αγωνιστικά την παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης, ενισχύοντας τους δεσμούς μαζί της. Δυναμώνουμε τους αγροτικούς συλλόγους, την οργάνωση αγροτών και κτηνοτρόφων, ώστε πιο συντονισμένα, πιο αποφασιστικά και αποτελεσματικά να συμβάλουμε στην κοινωνική συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων.

Να ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη προς όφελος του  λαού μας, που θα αξιοποιεί, μέσω του κεντρικού σχεδιασμού και του παραγωγικού συνεταιρισμού της φτωχής  αγροτιάς, τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας, θα καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας και θα παράγει πρώτες ύλες για την μεταποιητική βιομηχανία, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας και όχι ανεργία.  Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε πορεία ρήξης με την πολιτική των κυβερνήσεων που συνδιαμορφώνουν και υλοποιούν την ΚΑΠ, με αποδέσμευση από την Ε.Ε,  με τα βασικά μέσα παραγωγής και τη γη  λαϊκή ιδιοκτησία”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ