ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Tο Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας μαζί με σωματεία της δύναμης του, πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου 25/4, συγκέντρωση στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας EUROMEDICA «ΑΡΩΓΗ» ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ   για να εκφράσουν, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «την αλληλεγγύη τους και την στήριξη τους στον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, που πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες 4ωρες στάσεις εργασίας από την Δευτέρα 13 Απριλίου, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Καθώς  ο όμιλος Euromedica –Αρωγή (Θεσσαλίας) για ακόμη μία φορά τους  άφησε απλήρωτους  για 7 μήνες, εξωθώντας τους στην ανέχεια και στην εξαθλίωση».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

«Παρόλο που η επιχείρηση είναι κερδοφόρα,  η απλήρωτη εργασία αποτελεί μόνιμη τακτική του ομίλου πανελλαδικά, πράγμα που  κάνουν και άλλοι επιχειρηματίες του κλάδου της ιδιωτικής υγείας τα τελευταίας χρόνια. Ενός κλάδου που ανθίζει σε περίοδο οικονομικής κρίσης και είναι από τους πλέον κερδοφόρους με επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ,  μετά και από την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης το σωματείο του προσωπικού ιδιωτικών κλινικών Ν. Λάρισας μοίραζε ανακοινώσεις και με  συνθήματα όπως «Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα» «Απλήρωτοι εργασία, απολυμένοι εργάτες, έτσι πλουτίζουν οι κεφαλαιοκράτες» απαιτούσε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Στη συγκέντρωση των απεργών  απεύθυναν χαιρετισμό :  εκ μέρους της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου ο Τάσος Τσιαπλές πρόεδρος του ΕΚΝΛ, ο Πάρις Λιόλιος  μέλος τους Δ.Σ.  του Συνδικάτου Γάλακτος τροφίμων  και Ποτών, ο Τάσος Αετόπουλος Γραμματέας του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και ο Χρήστος Καλούσης πρόεδρος του σωματείου Καθαριστών.

Αυτό που σημείωσαν οι ομιλητές στον χαιρετισμό τους ήταν ότι : « ο αγώνας των εργαζομένων για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους είναι κοινός  αγώνας όλων των  εργαζόμενων, όπως αυτών των Σ/Μ Λάρισας και των καθαριστών-καθαριστριών των σχολειών που είναι απλήρωτοι επί μήνες, ότι χρειάζεται  οργάνωση και συσπείρωσή στα ταξικά σωματεία όπου όλοι μαζί οι εργαζόμενοι θα μπορούν διεκδικήσουν με αγώνα και πάλη τα δικαιώματα τους. Η αποδοχή της λογικής του μικρότερου κακού, η λογική του δεν γίνεται τίποτα, ή προσμονή σε καλλίτερες μέρες από τα πάνω και χωρίς την δική μας συμμέτοχη δεν βγάζει πουθενά.

Διεκδικούμε:

             Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων.

             Μόνιμη και σταθερή Δουλειά για όλους .

             Υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας, με αναπλήρωση όλων των απωλειών που έχουμε ως σήμερα.

             Υποχρεωτική εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης εργασίας σε όλες τις κλινικές.

             Καμία απόλυση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ