ΕΛΑΣΣΟΝΑ: ΒΡΗΚΕ 20 ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΕ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΣΕ ΡΕΜΑ

Μέσα σ’ ένα τσουβάλι βρήκε κλεισμένα χθες 20 κουτάβια ο Δημήτρης Ζιώγας στην περιοχή του Κουραδιάρη (Αναψυκτήριο) στην Ελασσόνα. Ο άνθρωπος, που τα εντόπισε πηγαίνοντας στο κτήμα του, διαπίστωσε ότι ο δράστης τα είχε πετάξει εκεί κοντά στο ρέμα για να τα πνίξει.

Ο γιος της οικογένειας ο Αντώνης Ζιώγας που μίλησε στο www.zoosos.gr απευθύνει έκκληση για την φροντίδα, φιλοξενία και υιοθεσία των μικρών – που είναι περίπου τεσσάρων εβδομάδων – καθώς αδυνατούν να αναθρέψουν ταυτόχρονα όλα αυτά τα μικρά. Αν μπορείτε να βοηθήσετε καλέστε τηλέφωνα: 2493024679, 6946369275.

Ποινικό αδίκημα η εγκατάλειψη ζώων

Παντού στην Ελλάδα καθημερινά εντοπίζονται γατάκια και σκυλάκια πεταμένα σε κάδους, σε χωράφια, σε ποτάμια, σε γκρεμούς, σε πηγάδια, άλλα κλεισμένα σε πλαστικές σακούλες και σε τσουβάλια, παρατημένα σε απομακρυσμένες περιοχές ή και μέσα στη θάλασσα.

Δράστες εκείνοι που δεν στειρώνουν τα ζώα τους – για να μην τα «χαλάσουν» ή και από τσιγκουνιά – αλλά αρέσκονται στο να εξοντώνουν νεογέννητα πλάσματα καθώς τα θεωρούν βρώμικα, μη ωφέλιμα, σκουπίδια.

Φυσικά αναρίθμητες είναι οι περιπτώσεις που ενήλικα ζώα εγκαταλείπονται οπουδήποτε και κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές γιατί «ενοχλούν», αρρώστησαν, γέρασαν ή αποδείχτηκαν μη αποτελεσματικά κυνηγετικά εργαλεία ή γιατί τα αφεντικά θέλουν να πάνε διακοπές και δεν έχουν που να τ’ αφήσουν!

Αν γίνετε μάρτυρας εγκατάλειψης ζώου (είτε πρόκειται για κατοικίδια ή ακόμα και ιπποειδή) πρέπει να το καταγγείλετε στην Αστυνομία καθώς πρόκειται για ποινικό αδίκημα και διώκεται με νόμο από το 1981 – δηλαδή εδώ και 34 χρόνια – και πλέον στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

www.zoosos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

loading...