Γ. ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΣ: ΦΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Απάντηση στα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου περί ελλείμματος στο δήμο το οποίο παρέδωσε η προηγούμενη δημοτική αρχή δίνει με ανακοίνωσή του ο πρώην δήμαρχος Γ. Πασχόπουλος καλώντας τον κ. Ευαγγέλου να είναι πιο προσεκτικός. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Στη “μαύρη τρύπα” της παραπληροφόρησης και της αδιαφάνειας φαίνεται να έχει πέσει ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, με την ομιλία του στη συνάντηση του συνδυασμού του το περασμένο Σάββατο 25 Απριλίου. Απευθυνόμενος σε ένα ακροατήριο, που ελάχιστα ενδιαφερόταν να αμφισβητήσει τα “επίσημα” στοιχεία του, ο κ. Ευαγγέλου προσπάθησε να πείσει ότι παρέλαβε μία “τρύπα” εκατομμυρίων στο Δήμο Ελασσόνας, ενώ ο ίδιος εργάζεται νυχθημερόν για να ανατρέψει τη δραματική αυτή κατάσταση.

Είναι προφανές ότι ο κ. Ευαγγέλου δεν αντέχει στη δημόσια κριτική που του ασκείται από τις παρατάξεις της μειοψηφίας και επιλέγει τις καθιερωμένες φιέστες, για να περάσει τα μηνύματά του προς τους πολίτες και να μεταθέσει τις ευθύνες στις προηγούμενες διοικήσεις.

Η απειρία του κ. Ευαγγέλου στα δημοτικά πράγματα τον οδηγεί αναπόφευκτα σε μοιραία λάθη θεσμικής λειτουργίας. Ξεχνά ότι ο Δήμος διαθέτει θεσμικά όργανα, στα οποία μπορεί να προβάλει τους ισχυρισμούς του και να εξηγήσει ποια είναι η “τρύπα” των εκατομμυρίων που δήθεν παρέλαβε, για την οποία όμως δεν έκανε καμία αναφορά στις συζητήσεις του προϋπολογισμού και του απολογισμού. Θα είχε, έτσι, την ευκαιρία να λάβει τις απαντήσεις του τόσο από την παράταξή μας, όσο και από τους αρμόδιους υπαλλήλους και ορκωτούς λογιστές που παρίστανται σε αυτές.

Στην ειδική συνεδρίαση της 17ης Φεβρουαρίου 2015, έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε μετά από εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Λέκκα τον Ισολογισμό του 2013, στον οποίο καταγράφονται: Υποχρεώσεις του Δήμου στις 31/12/2013 (σε τράπεζες και προμηθευτές): 6.242.927,42 ευρώ / Ταμειακό απόθεμα και απαιτήσεις του Δήμου στις 31/12/2013: 4.521.510,41 ευρώ. Υπόλοιπο υποχρεώσεων: 1.721.417 ευρώ. Ενώ στις 31/08/2014 οι Υποχρεώσεις του Δήμου ήταν 2.700.000 ευρώ σε δάνεια και 2.214.000 ευρώ σε προμηθευτές, σύνολο 4.914.000 ευρώ, ενώ το ταμειακό απόθεμα ήταν 3.058.000 ευρώ και οι απαιτήσεις του δήμου 1.935.000 ευρώ, σύνολο 4.993.000 ευρώ. Επομένως, οι υποχρεώσεις (4.914.000 €) υπερκαλύπτονταν από το απόθεμα και τις απαιτήσεις (4.993.000 €). Όσο για τις αγωγές, που παρουσιάζονται ως χρέος του δήμου (σύμφωνα με την κατάσταση που μας παρέδωσε ο κ. Λέκκας προ δύο μηνών), πληροφορούμε τον κ. Ευαγγέλου ότι σε ποσοστό 80% αφορούν απαιτήσεις των καποδιστριακών δήμων πριν το 2011, οι περισσότερες δε από αυτές είναι παντελώς αβάσιμες και θα καταπέσουν στα δικαστήρια.

Είναι τουλάχιστον απρεπές – αν όχι εξοργιστικό – να μιλά για “τρύπα” εκατομμυρίων στο Δήμο Ελασσόνας, όταν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα προσπαθούσε να πείσει το δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση για τη μη μεταφορά των διαθεσίμων τριών (3) εκατομμυρίων στην Τράπεζα της Ελλάδος, για τα οποία, όπως δήλωσε εκεί, δεν τα έχει κατατεθειμένα σε προθεσμιακές καταθέσεις, χωρίς να μας εξηγήσει τους λόγους.

Με κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνουμε ότι παραδώσαμε έναν υγιή Δήμο Ελασσόνας, κάνοντας την καλύτερη δυνατή διαχείριση των οικονομικών του, με οικονομία, σχέδιο και πολλή δουλειά. Αν ο κ. Ευαγγέλου παρέλαβε ένα δήμο με ελλείμματα και “τρύπες”, τότε πρέπει να εξηγήσει στους δημότες γιατί τόσες προσλήψεις ειδικών συμβούλων, φιέστες και απερίσκεπτες δαπάνες. Οι δημότες σε κάθε περίπτωση καταλαβαίνουν ότι τέτοιες δικαιολογίες έρχονται για να καλύψουν τις αδυναμίες του ίδιου και του σχεδιασμού του.

κ. Ευαγγέλου, συμπληρώνω αισίως 25 έτη στην τοπική αυτοδιοίκηση και δεν έχω καμία ανάγκη από προσωπική προβολή. Εκπροσωπούμε το 49% του λαού του δήμου μας, είμαστε υπεύθυνοι απέναντί τους και απατάσθε αν θεωρείτε ότι δε θα ασκούμε κριτική από τη θέση μας στο δημοτικό συμβούλιο και δε θα καυτηριάζουμε συμπεριφορές και αποφάσεις που έχουν αντίκτυπο στους δημότες και την υγιή πορεία του δήμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ