Η ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Για τη διενέργεια των Πανελληνίων εξετάσεων της Γ΄ Λυκείου, το επόμενο διάστημα, θα συγκροτηθούν οι Λυκειακές επιτροπές στα εξεταστικά κέντρα και θα ξεκινήσει η στελέχωση των βαθμολογικών κέντρων.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Λάρισας θεωρεί ότι για να μπορούν οι επιτροπές αυτές να επιτελέσουν το ρόλο τους και να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των Πανελληνίων εξετάσεων, θα πρέπει ασφαλώς να διαθέτουν ένα ικανό αριθμό εκπαιδευτικών που να διαθέτουν πολύχρονη εμπειρία στο αντικείμενο αυτό.

Θέλουμε όμως να παρατηρήσουμε ότι παράλληλα με την παραπάνω απαίτηση, εξίσου σημαντική είναι και η ανάγκη ανανέωσης (και όχι απλής ανακύκλωσης χρόνο παρά χρόνο) του προσωπικού των επιτροπών αυτών.

Πρέπει να αποκτούν εμπειρία στο θέμα αυτό περισσότεροι συνάδελφοι (-σσες), ώστε να είναι σε θέση να αντικαθιστούν έμπειρους συναδέλφους (-σσες), που για διάφορους λόγους (συνταξιοδοτήσεις, μεταθέσεις, ασθένειες κ.λ.π.), δεν θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τώρα ή μελλοντικά.

Σε συνθήκες οξύτατης οικονομικής κρίσης, το ελάχιστο οικονομικό αντίτιμο από τη συμμετοχή στις επιτροπές αυτές, είναι αναγκαίο και απαραίτητο από μεγάλο αριθμό συναδέλφων.

Απαιτείται η δυνατότητα συμμετοχής στις επιτροπές των Πανελληνίων Εξετάσεων ,να είναι ανοικτή και διαφανής για όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο, για ευνόητους  λόγους .

Να ζητηθεί δημόσια η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τη Β/θμια Εκπ/ση, για τη στελέχωση των εξεταστικών και βαθμολογικών κέντρων με αξιοκρατικά και κοινωνικά κριτήρια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ