ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου, κατόπιν της ομόφωνης απόφασης του διευρυμένου Δ.Σ της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, αποφάσισε να προτείνει στα καταστήματα – μέλη του συλλόγου, να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 3 Μαΐου 2015.

O  Εμπορικός Σύλλογος Τυρνάβου σχεδόν από την έναρξη ισχύος του ν. 4177/2013, επιφυλάχθηκε για την αποτελεσματικότητα του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων και τάχθηκε εναντίον της ελεύθερης λειτουργίας των καταστημάτων τις πρώτες Κυριακές αυτών.  Άλλωστε είμασταν ο μόνος σύλλογος που κράτησε και δεν άνοιξε όλες τις Κυριακές αυτό το χρονικό διάστημα. Δύο χρόνια και τέσσερις εκπτωτικές περιόδους μετά, οι προβλέψεις μας έχουν επαληθευθεί.  Οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι δεν πρόσφεραν τίποτα στην αγορά, οι επιχειρήσεις δεν προχώρησαν σε γενικευμένες εκπτώσεις και προκάλεσαν σύγχυση στους καταναλωτές, πλήττοντας τον θεσμό των εκπτώσεων γενικότερα.  Ακολούθησαν και οι Κυριακές εντός των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, η κίνηση των οποίων αποδείχθηκε σε κάθε της διάσταση υποτονική και αναποτελεσματική.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τους συναδέλφους μας να μην μπουν στον κόπο να ανοίξουν τα καταστήματά τους και στηρίζουμε πλήρως τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας.     Προσδοκούμε ότι, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι θα είναι σύντομα παρελθόν και διατηρούμε την πάγια άποψή μας ότι η οποιαδήποτε λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή πρέπει να αποτελεί θέμα των τοπικών κοινωνιών.

Επίσης υπενθυμίζουμε πως μέσω της ΕΣΕΕ   έχουμε ήδη υποβάλλει προς την Γενική Γραμματεία Εμπορίου σχέδιο Κώδικα Δεοντολογίας της Αγοράς, ο οποίος επιλύει όλα τα σχετικά θέματα και αναμένουμε το άμεσο ξεκίνημα των απαραίτητων διαβουλεύσεων, προκειμένου αυτός να οριστικοποιηθεί και να αποτελέσει επίσημο θεσμικό πλαίσιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ