ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΥΔΡΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΛΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΟΥ

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας η προέγκριση συμβασιοποίησης του έργου «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΥΔΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ Τ.Κ. ΜΕΛΙΣΣΑΣ & ΑΡΜΕΝΙΟΥ», προϋπολογισμού 1.125.450,00 ευρώ. Φορέας υλοποίησης είναι το Τμήμα Τεχνικών Έργων Δήμου Κιλελέρ και κύριος του έργου η ΔΕΥΑ Κιλελέρ.

Το έργο αφορά την κατασκευή ενός διδύμου κυκλικών δεξαμενών συλλογής των υδάτων όγκου 330 m3 η κάθε μία και την κατασκευή αγωγών μεταφοράς στους οικισμούς. Πιο συγκεκριμένα, το νερό των δύο γεωτρήσεων θα συλλέγεται αρχικά στη δεξαμενή (δίδυμη κυκλική) με αγωγό Φ140 μήκους 1.526,50 μέτρων (Γεώτρηση Β) και μήκους 234 μέτρων (Γεώτρηση Α). Στη συνέχεια θα διανέμεται με έναν κοινό κεντρικό αγωγό από τη δεξαμενή αποθήκευσης έως και τον κόμβο Αχιλλείου μήκους 6.965 μέτρων (διατομής Φ 200) και ακολούθως με δύο ξεχωριστούς ανεξάρτητους αγωγούς στους οικισμούς. Ο ένας ανεξάρτητος αγωγός μήκους 3.450 μέτρων και διατομής Φ 125 θα καταλήγει στον υφιστάμενο υδατόπυργο Μέλισσας, από όπου και θα συνδεθεί με το υπάρχον υδρευτικό δίκτυο που εξυπηρετεί τους οικισμούς Μέλισσας και Λοφίσκου. Ο δεύτερος αγωγός θα έχει διάμετρο Φ180 για μήκος 3.890 μέτρα (ως τον κόμβο Ν65) και στη συνέχεια διάμετρο Φ140 για 3.889,5 μέτρα καταλήγοντας στον υφιστάμενο υδατόπυργο του Αρμενίου.

Το έργο αυτό προχώρησε μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της ανόρυξης γεωτρήσεων, συμβατικού ποσού 140.000 ευρώ, και την αδειοδότησή τους. Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Με το συγκεκριμένο έργο προϋπολογισμού 1.125.450,00 ευρώ δίνουμε λύση στο υδρευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα δημοτικά διαμερίσματα του Αρμενίου και της Μέλισσας στο δήμο Κιλελέρ. Η επίλυση όλων των ζητημάτων ύδρευσης και κατ’ επέκταση η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιφέρειας, βρίσκονται διαρκώς στο επίκεντρο των προσπαθειών μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ