ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ: ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Δεν πίστευαν στα αφτιά τους δημοτικοί σύμβουλοι και δημότες που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου, όταν άκουσαν από τον αντιδήμαρχο έργων Κ. Κουλιό ότι ένα από τα πλέον κεντρικά δημοτικά κτίρια στον Αμπελώνα, είναι αυθαίρετο, και ότι η δημοτική αρχή θα πρέπει να το εντάξει στο νόμο περί αυθαιρέτων πληρώνοντας και τα σχετικά πρόστιμα για να το νομιμοποιήσει.

Πρόκειται για το ισόγειο του παλιού δημαρχείου το οποίο σήμερα φιλοξενεί το ΚΑΠΗ και την Τράπεζα, για το οποίο ποτέ δεν εκδόθηκε σχετική οικοδομική άδεια, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του κ. Κουλιού.

Αντίθετα όπως ανέφερε, και αυτό είναι ακόμη πιο περίεργο, για το δεύτερο και τρίτο όροφο που κτίστηκαν το 1984 υπάρχει -έστω και με παρεκκλίσεις- οικοδομική άδεια, θυμίζοντας το χάος που επικρατεί στις περισσότερες δημοτικές υπηρεσίες.

Ολα ξεκίνησαν πριν από λίγο καιρό όταν ο νέος ενοικιαστής του ΚΑΠΗ ζήτησε την οικοδομική άδεια για να μπορέσει να πάρει άδεια λειτουργίας για το κυλικείο, για να αποδειχθεί ο τραγέλαφος που δείχνει την παρανομία του τότε δήμου Αμπελώνα, και τις παρατυπίες που ακολούθησαν από την πλευρά της δημόσιας διοίκησης.

Τώρα, όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θα πρέπει να γίνει νέα αποτύπωση του κτιρίου, ώστε να διορθωθεί η οικοδομική άδεια των δύο ορόφων και να εκδοθεί σύμφωνα με το νόμο περί αυθαιρέτων, η οικοδομική άδεια στο ισόγειο για να μπορέσουν να πάρει άδεια το κυλικείο στο ΚΑΠΗ, και η Τράπεζα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ