ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ ΚΑΙ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ»

Σημαντική προγραμματική συμφωνία υπεγράφη από τον δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο και τον πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας Παναγιώτη Γούλα, ανοίγοντας ένα πολλά υποσχόμενο πεδίο συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών σε ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικών, ερευνητικών και εφαρμοσμένων θεμάτων.

Η συνεργασία θα είναι αμοιβαία επωφελής δεδομένου ότι ο Δήμος Κιλελέρ θα αξιοποιήσει μια αναγνωρισμένης αξίας δομή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του επιστημονικού δυναμικού της για την από κοινού προώθηση, ανάδειξη θεμάτων και υλοποίησης δράσεων ενώ στο ΤΕΙ Θεσσαλίας θα δοθεί η δυνατότητα ακόμη μεγαλύτερης προσφοράς και καταξίωσης στην τοπική κοινωνία αλλά και ευρύτερα.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας θα επιδιωχθεί η ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων λύσεων σε θέματα που απασχολούν τον Δήμο Κιλελέρ όπως η εκπόνηση μελετών, η υλοποίηση εκπαιδευτικών-επιμορφωτικών  προγραμμάτων και η από κοινού συμμετοχή και αξιοποίηση των περιφερειακών,  εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Για την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων θα αξιοποιηθούν, επ’ αμοιβαία ωφελεία, οι εγκαταστάσεις, οι υποδομές, ο εξοπλισμός, τα μέσα και η τεχνογνωσία που διαθέτουν τόσο ο Δήμος Κιλελέρ όσο και το ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Ενδεικτικά, οι δράσεις που θα επιδιωχθεί να αναπτυχθούν θα περιλαμβάνουν:

 την συνδιοργάνωση, επιστημονικών συνεδρίων, ημερίδων, διαλέξεων, workshops, επιμορφωτικών σεμιναρίων, καθώς και προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και εξειδίκευσης, την σύνταξη και υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση ερευνητικών έργων και μελετών, την έκδοση τεχνικών και εκπαιδευτικών βιβλίων.

 την συνεργασία σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος σε θέματα διαμόρφωσης και υλοποίησης προληπτικών πολιτικών και επίλυση προβλημάτων που ανακύπτουν προς όφελος των δημοτών και της τοπικής και ευρύτερης οικονομίας.

 την διεξαγωγή μετρήσεων και αναλύσεων με χρήση κατά περίπτωση τεχνογνωσίας, τεχνικών και συσκευών που διαθέτουν τα εργαστήρια του ΤΕΙ Θεσσαλίας για διάγνωση και επίλυση προβλημάτων που ανακύπτουν για το Δήμο Κιλελέρ.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν από το ΤΕΙ Θεσσαλίας, ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, Ευστάθιος Βελισσαρίου καθώς και οι καθηγητές του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Γεώργιος Παπαπολυμέρου και Ξενοφών Σπηλιώτης ενώ από την πλευρά του Δήμου Κιλελέρ ο Προϊστάμενος του Τμήματος Προγραμματισμού, Κωνσταντίνος Νταμπεγλιώτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ