“ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ ΈΚΦΡΑΣΗ” ΚΑΙ ΠΑΡΤΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ!

Με ένα μεγάλο πάρτι την Τετάρτη 29 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα  Χορού, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών στην αυλή του Μύλου του Παππά.

Χορευτές, μέλη των ομάδων που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν για μια εβδομάδα αλλά και κάθε πολίτης που επιθυμεί, μπορεί να πάρει μέρος χορεύοντας υπό τον ήχο dj, γιατί ο χορός εκτός από τέχνη, είναι κοινωνική και προσωπική ανάγκη.

Του πάρτι θα προηγηθεί στον ίδιο χώρο από τις 19.00-20.00 το ανοιχτό μάθημα “Πρωτόγονη Έκφραση” από τη χορεύτρια και χοροθεραπεύτρια Ζωή Τζιότζιου της Θεραmove με ελεύθερη συμμετοχή.

Η Πρωτόγονη Έκφραση είναι μια πολύ εύκολη και ευχάριστη τεχνική σωματικής έκφρασης, χορού και ομαδικής εμπειρίας, η οποία απευθύνεται σε όποιον θέλει να εκφραστεί διαφορετικά. Με όχημα την κίνηση, το ρυθμό και τη φωνή κάνουμε ένα ταξίδι στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Πάνω στον ήχο και τη μουσική των αφρικάνικων τυμπάνων, ο εμψυχωτής προτείνει χορευτικές – συμβολικές κινήσεις χρησιμοποιώντας εικόνες και στοιχεία από τη φύση, τη μυθολογία , την παράδοση και την καθημερινότητά μας. Μέσα από ομαδικές χορογραφίες και χορευτικές ασκήσεις ο καθένας από τους συμμετέχοντες χορεύει τη δική του ιστορία. Την μοναδική αυτή εκφραστική εμπειρία συμπληρώνει η χρήση της φωνής, με ομαδικά φωνήματα και τραγούδια, χωρίς λέξεις, ο καθένας έχει την ευκαιρία να βγάλει από μέσα του όλα αυτά που δεν λέει στην καθημερινότητα του. Μέσα σ’ αυτό το ασφαλές και ομαδικό περιβάλλον αφυπνίζεται η έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου για ζωή και παιχνίδι.

Η Ζωή Τζιότζιου γεννήθηκε στη Λάρισα. Πρώην μέλος της εθνικής ομάδας χιονοδρομίας. Απόφοιτη Τ.Ε.Φ.Α.Α.  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Επαγγελματικού Λάτιν χορών. Διδάχθηκε  Αργεντίνικο Τάνγκο στο Buenos Aires. παρακολούθησε Σεμινάριο με θέμα, την ‘‘εκπαίδευση παιδιών με Ν.Υ. και παιδιών με Μ.Δ.’’ στο Α.Π.Θ. Εκπαιδεύτηκε στη Χοροθεραπεία, ως Συντονίστρια ομάδων Χοροθεραπείας μέσω της πρωτόγονης έκφρασης  κάνοντας το μεταπτυχιακό της στη DRLST της Unesco, στη Γαλλία. Εργάστηκε στην Αθήνα στις σχολές Steven Kelly και Danza Loca, εθελοντικά στο Σικιαρίδειο ίδρυμα παιδιών με αναπηρίες, μέσω της χοροθεραπείας και στο 2ο Δημοτικό σχολείο Αγιάς στο τμήμα ένταξης, μέσω της χοροθεραπείας.

Σήμερα διατηρεί τη ΘΕΡΑMOVE, συντονίζοντας ομάδες ορθοσωμικής, χοροθεραπείας με παιδιά και ενήλικες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ