ΣΤΟ BRUSSELS GROUP ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία και ο συντονισμός των κυβερνητικών κινήσεων, με φόντο τη σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές – Το πολυνομοσχέδιο με παρεμβάσεις από τη «λίστα Βαρουφάκη» τίθεται σήμερα στο τραπέζι του Brussels Group, με απώτερο στόχο να ξεμπλοκάρει η διαπραγμάτευση και να υπάρξει χαλάρωση της πιστωτικής ασφυξίας που έχουν επιβάλει οι δανειστές.

Το πολυνομοσχέδιο – σκούπα με παρεμβάσεις από τη «λίστα Βαρουφάκη» τίθεται σήμερα στο τραπέζι του Brussels Group, με απώτερο στόχο να ξεμπλοκάρει η διαπραγμάτευση και να υπάρξει χαλάρωση της πιστωτικής ασφυξίας που έχουν επιβάλει οι εταίροι.

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η  κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και του προεδρείου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνεδρίαση υπήρξε ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση και επανέλαβε ότι στόχος παραμένει ο έντιμος συμβιβασμός εντός της λαϊκής εντολής της 25ης Ιανουαρίου. Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί πιθανότατα την Πέμπτη καθώς ο πρωθυπουργός βρίσκεται την Κύπρο για την τριμερή συνάντηση των ηγετών Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου.

Το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται να υπάρξει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός, με θέμα την εξειδίκευση των κυβερνητικών προτάσεων. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις συζητήθηκαν και το βράδυ της Δευτέρας στη συνεδρίαση της νέας πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς (Βαρουφάκης, Δραγασάκης, Σταθάκης, Παππάς, Τσακαλώτος, Κορωνάκης, Μαντάς, Σαγιάς).

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η προετοιμασία νομοσχεδίου για την κωδικοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων που περιέχει η «λίστα Βαρουφάκη» και αφορούν δημοσιονομικά ζητήματα, τη φορολογική διοίκηση, τις δημοπρασίες των τηλεοπτικών συχνοτήτων, τη φορολόγηση τηλεοπτικών διαφημίσεων, τη μεταρρύθμιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, διοικητικές μεταρρυθμίσεις, κ.λπ.

Oι 7 μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση

Απεμπλοκή χωρίς μέτρα λιτότητας

left.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ