ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ Π.Ν.Π. ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Στην υιοθέτηση ψηφίσματος για τα αποθεματικά των ΟΤΑ προχώρησε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λαρισαίων στη σημερινή συνεδρίαση, καταδικάζοντας από τη μία την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και ξεκαθαρίζοντας από την άλλη ότι θα συμβάλει στην εθνική προσπάθεια.

Το ψήφισμα που προτάθηκε από την παράταξη Καλογιάννη και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία αναφέρει τα εξής:

“Η χώρα βρίσκεται σε περίοδο σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και ταυτόχρονα αντιμετωπίζει πρόβλημα οικονομικής ρευστότητας, ως αποτέλεσμα πιέσεων και εκβιασμών. Συνταγές και πολιτικές που έχουν τα τελευταία χρόνια διαλύσει τον κοινωνικό ιστό και φτωχοποιήσει το 1/3 της Ελληνικής κοινωνίας, μας βρίσκει αντίθετους και συμπαραστάτες της Κυβέρνησης στην προσπάθειά της για μία άλλη πολιτική στήριξης των πολιτών.

Δηλώνουμε, ωστόσο πως η προσπάθεια της Εθνικής διαπραγμάτευσης, πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα, προς όφελος του ελληνικού λαού. Αυτές οι δύσκολες στιγμές πρέπει να ξεπεραστούν, όσο πιο γρήγορα γίνεται για το καλό όλων μας.

Σ΄ αυτές τις δύσκολες στιγμές, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως και άλλοι θεσμοί και φορείς, οφείλουν να επιδείξουν εθνική και πατριωτική ευθύνη και να στηρίξουν την εθνική διαπραγματευτική προσπάθεια.

Την ίδια ώρα όμως, μας βρίσκει  αντίθετους ο τρόπος που επέλεξε η κυβέρνηση να θέσει το θέμα των διαθεσίμων της Τ.Α.  Η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πλήττει την αυτοτέλεια αυτή, και ως μέθοδος ανήκει στην σφαίρα της πολιτικής της προηγούμενης περιόδου, που κρίθηκε και καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση, έπρεπε να θέσει σε διάλογο με την Αυτοδιοίκηση, το ζήτημα. Οι αιφνιδιασμοί δεν οδηγούν στην εμπέδωση του αναγκαίου κλίματος εμπιστοσύνης.

Η υπεράσπιση της Διοικητικής και Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ απαιτεί διαρκή αγώνα και υπεύθυνη πολιτική στάση.

Θεωρούμε, ως  θετικές τις διεργασίες, τις επαφές και τις συζητήσεις που ακολούθησαν της έκδοσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου καθώς και την άμεση κύρωσή της  με νόμο μετά από διαβούλευση με ουσιαστική συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης  .

Ο Δήμος Λαρισαίων, εκφράζει τη βούληση να ενισχύσει την εθνική προσπάθεια, αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές ρυθμίσεις και οι τεχνικές διευκρινίσεις  της κυβέρνησης, που θα διασφαλίζουν όσα συμφωνήθηκαν στη σχετική συνάντηση του Πρωθυπουργού με το προεδρείο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ