Δ. ΚΟΥΤΣΙΝΑΣ: ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που επικρατούσε στη σχολική επιτροπή β/βαθμιας εκπαίδευσης δήμου Τυρνάβου κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας από τον Οκτώβριο του 2011 έως το Σεπτέμβριο του 2014, ο νυν πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δημήτρης Κουτσίνας, ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο Τυρνάβου κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης.

Οπως ανέφερε η σχολική επιτροπή δεν τηρούσε βιβλίο εσόδων εξόδων ως όφειλε στην εφορία, δεν υπέβαλε φορολογικές δηλώσεις για τη διαχείριση των ετών 2011, 2012 και 2013, ενώ δεν έγιναν και οικονομικοί απολογισμοί για το 2011 και το 2013, ενώ υπάρχουν και εκκρεμότητες για το διάστημα από 1/1 -30/9 του 2014.

Μάλιστα ο κ. Κουτσίνας άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει και κάποιο πρόβλημα με ελλιπή παραστατικά σε κάποιο σχολείο, ξεκαθαρίζοντας ότι για την κατάσταση που επικρατούσε στη σχολική επιτροπή από τον Οκτώβριο του 2011 έως το Σεπτέμβριο του 2014 η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τη διοίκηση της προηγούμενης σχολικής επιτροπής και κατ΄επέκταση την προηγούμενη δημοτική αρχή του Ν. Μαλάκου.

Ο κ. Κουτσίνας τόνισε ότι από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε η νέα σχολική επιτροπή τηρείται κανονικά βιβλίο εσόδων εξόδων, σήμερα γίνεται ένας αγώνας δρόμου για να κλείσουν οι εκκρεμότητες με την εφορία και τις μη υποβληθείσες δηλώσεις στην εφορία, ενώ γίνεται και μεγάλη προσπάθεια για να κλείσουν οι οικονομικοί απολογισμοί των προηγούμενων χρόνων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ