ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου διοργανώνει το Σάββατο 9 Μαΐου, η περιφέρεια Θεσσαλίας. Αναλυτικά το πρόγραμμα για την ημέρας η οποία καθιερώθηκε ως ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ  9 ΜΑΪΟΥ 2015

* Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών από της ογδόης πρωινής ( 8.00’ ) ώρας μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 9ης Μαΐου 2015.

* Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών από της δύσεως του ηλίου της 9 Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

ΩΡΑ 10:00 : Άφιξη επισήμων και έναρξη επίσημης Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου.

Μετά το τέλος της δοξολογίας και μέσα στον  Ιερό Ναό θα ακολουθήσει ομιλία  από την κα. Ευαγγελία Σαγρή, Φιλόλογος του 4ου Λυκείου Λάρισας.

ΩΡΑ 10:20 : Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από

Ανώτατες Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, πολιτικά κόμματα, εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων και τις πολιτικές νεολαίες, καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την εορτή αυτή.

Σιγή ενός λεπτού.

Εθνικός Ύμνος.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ